התמחות והתפטרות יולדת

  • חוזה עבודה + פיטורים
    חלי | 30/06/2009 12:50

    שלום, בחודש הבא אני מתחילה התמחות במשרד רו"ח. אני מעוניינת לדעת מהן זכויותיי בחוזה העבודה, והאם על המעסיק להפריש לי לקרן פנסיה, קרן השתלמות.. בנוסף, אני כרגע בתק' של הארכת חופשת הלידה. אני עובדת 5 שנים במקום עבודתי הנוכחי. רציתי לדעת כמה זמן מראש עלי להודיע על פיטורים, מהן זכויותיי ותי אקבל את הפיצויים. תודה רבה!!

    • התמחות והתפטרות יולדת
      עו"ד רענן קריב | 30/06/2009 12:57

      שאלתך מורכבת משתי שאלות. בעניין ההתמחות, יש כללים שונים הנוגעים למתמחים. לכן רצוי להפנות את השאלה לגוף המפקח על התמחות של רואי חשבון. את רשאית להתפטר, ואם ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. העניין הוא שקצת קשה להציג התפטרות המיועדת להתמחות בראיית חשבון כהתפטרות לצורך טיפול בילד, והתפטרות לצורך תחילת התמחות אינה מזכה בפיצויי פיטורים. אם בהתמחות תעבדי בצורה שתקל עלייך - קירבה לבית, פחות שעות, ייתכן שתוכלי לטעון להתפטרות לצורך טיפול בילד. עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש.

      • חוזה עבודה
        חלי | 30/06/2009 13:27

        ומה בנוגע לחוזה העבודה במקום ההתמחות? האם מגיעה לי הפרשה לקרן פנסיה, קרן השתלמות? (מה שיש לי כיום)

        • האם קראת את תשובתי?
          עו"ד רענן קריב | 30/06/2009 13:38

          כתבתי לך שבנושא ההתמחות רצוי לפנות לגוף המפקח על ההתמחות. מתמחה אינו עובד רגיל ויש כללים שונים. לכן עדיף לברר אצל מי שמפקח על ההתמחות.