את כווולם

  • הלנת פיצויי פיטורין - מה עושים?
    ד | 30/06/2009 11:27

    שלום רב, פוטרתי ב 8/3/09, סיום יחסי עובד-מעביד 8/4/09. מאז פניתי פעמים רבות לסוכן הביטוח של החברה בשאלות לגבי הפיצויים, והביטוח, הוא שלח אלי כמה טפסים באיחור מס' שבועות לאחר מכן ולאחר נדנודים רבים. עד היום לא קיבלתי פיצויים וגם לא מדיע מתי אקבלם. בגלל הבטחותיו ש"אוטוטו ישולמו" אני במינוס גדול מאוד בבנק (20000 ש"ח) כי אני לא רוצה לפתוח חסכונות הוא כל הזמן מבטיח שעוד כמה ימים אקבל פיצויים. בינתיים אנחנו משלמים הון עתק על ריבית חריגה. ידוע לי כי מדובר בהלנת פיצויים. בנוסף לשיחות הרבות איתו, שלחתי אליו גם הודעות מיילים כדי שזה יהיה מגובה לכשאתבע אותו/ את החברה, האם עלי גם לפנות (אפילו "ליתר ביטחון") במקביל למעסיק עצמו (אם כן, לאיזה גורם בדיוק?)? האם אני תובעת את הסוכן? את החברה? המנכ"ל? הנה"ח? את כולם? תודה

    • את כווולם
      עו"ד רענן קריב | 30/06/2009 12:42

      החב בתשלום הפיצויים הוא המעסיק. החברה ולא מישהו ספציפי בתוכה. עליו החובה. אם טרם קיבלת את הפיצויים - הגישי תביעה נגד המעסיק. בתביעה הכלילי גם את חברת הביטוח ואת הסוכן. הבעיה היא שלא מדובר בהליך מהיר.

      • פיצויים
        מיכל | 30/06/2009 17:05

        תודה רבה על התגובה המהירה! עוד שאלה קטנה בהמשך לכך: אני מבינה שיש 2 סוגי פיצויים: מהחברה ומהביטוח. האם החברה נושאת באחריות לשניהם או שסוכן הביטוח אחראי על כספי הביטוח והחברה על "שלה"? האם לעדכן באופן מתועד גם את החברה על כך שלא שולמו לי עדיין הכספים הן מהביטוח והן של החברה- לאחר 3 חודשים כבר מעזיבתי? תודה

        • חובת הפיצויים - על המעסיק
          עו"ד רענן קריב | 01/07/2009 08:43

          יש סוג אחד של פיצויים. חלק מהם מופקד בחיסכון כלשהו - קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת פיצויים. לעתים מופקד כל הסכום. החבות על פי החוק היא של המעסיק, לכל הפיצויים. לכאורה הוא יכול לשלם במועד ולקבל את החלק המופקד מחברת הביטוח. לכן כל איחור הוא באחריותו.

          • שאלה אחרונה בנושא
            מ | 11/07/2009 09:03

            תודה רבה! לצעערי אין לי הוכחות לכך שמסרתי את המסמכים בזמן למעסיק ולחברת הביטוח, למרות שמיד טיפלתי מול מס הכנסה והגשתי הכל ידנית. האם ביהמ"ש יאמין למעסיק ולסכן שוודאי יטענו שעיכבתי את הטפסים או לי? האם לא אקבל הלנת פיצויים עקב כך? ואחרון חביב האם עלי לתבוע רק הלנה (20 אחוז לכל חודש איחור + מדד) או גם עגמת נפש, התעסקויות מסביב טלפונים וטרחה, המינוס הענק שצבר ריבית בבנק וכו'?