שעות נוספות- דיני עבודה

  • האם ניתן לקזז זעות נוספות משעות רגילות?
    לילך | 21/06/2009 08:33

    שלום, אני עובדת במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע 9 שעות ליום. מקבלת שכר לפי שעה. במהלך החודש האחרון עבדתי 3 שעות נוספות, ובאחד הימים יצאתי מוקדם, שעה ורבע לפני הזמן. האם אפשר לקזז את השעה ורבע מה- 3 שעות? ולשלם לי עבור היתרה שהיא שעה ו- 3/4 ? אשמח אם תשלחו לי לינק לחוק המתאים תודה

    • שעות נוספות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 21/06/2009 11:58

      ראשית היקף משרתך כולל שעות נוספות (כל שעה מעל 43 שעותהיא שעה נוספת). שנית, אם את עובדת לפי שעות לא צריך לקזז לך כלום אלא משלמים לך על פי עבודתך בפועל. החוק הקלבנטי הוא חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק הגנת השכר.

      • תודה על התגובה אבל לא ממש הבנתי אותה..
        לילך | 21/06/2009 13:01

        אם אני עובדת 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע זה אומר 45 שעות שבועיות. האם אני צריכה קודם להשלים את ה- 45 שעות שבועיות או להשלים את השעות החודשיות שזה 9 שעות ליום כפול 21 יום? ואז אקבל שעות נוספות? על מה שמעבר לשעות אלו? אם כן זה אומר שניתן לקזז שעות נוספות מרגילות, כמו שכתבתי בשאלה שלי מקודם?

        • בואי נעשה סדר
          עו"ד בן נתן שי | 21/06/2009 15:06

          אם את עובדת שעתית את מקבלת משכורת לפי שעות עבודה שביצעת בפועל. במקרה כזה אם החסרת שעות- פשוט לא משלמים לך אותן (להבדיל ממקזזים לך אותן מהמשכורת). אם השעות האלו הן שעות רגילות- אז לא משלמים לך שעות רגילות בכמות של השעות שהחסרת. אם השעות שהחסרת הן שעות נוספות- לא משלמים לך את השעות הנוספות שכמות של השעות שהחסרת. את השעות הנוספות את צריכה לחשב כך- כל שעה שמעבר ל- 8 שעותע בודה ביום; כל שעה שמעבר ל- 43 שעות שבועיות; כל שעה שמעבר ל- 186 שעות חודשות. מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

          • כן, תודה
            לילך | 22/06/2009 13:44

            אני מבינה ממך שאין באפשרותי לגשת לבוס שלי בדרישה שישלם לי את ה- 3 שעות שעשיתי. קודם אני צריכה להתייחס ל- 186 שעות בחודש? כל שעה שמעבר ל- 186 שעות נחשבת אם כך לשעה נוספת? אם כן זה אומר שקודם אני צריכה להשלים את השעות החודשיות, ולא משנה אם במהלך החודש עבדתי יום או יותר עד מאוחר, למשל עד 7 בערב ויום אחר יצאתי מוקדם שעתיים קודם? זה אומר שהשעתיים האלו מ-5 עד 7 בערב יחשבו כרגילות?