פיטורים בהריון

  • עובדת שפוטרה
    א | 20/06/2009 19:05

    שלום רב! התחלתי לעבוד בחרה מסויימת דרך כח אדם כאשר התקבלתי לעבודה הוסבר לי כי אני אעבוד 3 חודשים דרך כח אדם ולאחר מכן אקלט אוטומטית בחברה עברתי טיפולי פוריות אשר הודעתי לממונים עלי ולאחר שנכנסתי להריון פוטרתי כשבו לאחר חזרתי לעבודה בטענה שנמסרה לי אין בי צורך למרות שהביאו עובדת אחרת לאותו התפקיד שלי מה שנאמר בעבודה לאחר עזיבתי זה שלא השתלם להחזיק אותי רציתי לדעת : 1 האם שווה לי לתבוע? 2 ראיתי בבדיקה שעשיתי באינטרנט שאסור לפטר אישה שעברה טיפולי פוריות 150 יום לאחר הטיפול רציתי לדעת האם החוק חל גם עלי? תודה רבה מצפה לתשובה מהירה

    • פיטורים בהריון
      עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 19:32

      במידה ופוטרת כשהינך בהריון, ועבדת במקום העבודה פחות מ - 6 חודשים, וקיבלו כפי שהנך טוענת עובדת אחרת, אזי, הינך יכולה לתבוע את החברה אשר העסיקה אותך בגין הפליה מטעם הורות. במידה והנך עובדת בחברה מעל 6 חודשים כולל תקופת עבודתך דרך חברת כ"א - אזי חוק עבודת נשים אוסר על המעביד לפטרך ללא קבלת היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת, והנך יכולה לתבוע בין השאר את חזרתך לעבודה - זאת כפוף לזמן בו פוטרת עד לדרישה לחזור לעבודה.

      • תגובה
        א | 20/06/2009 19:56

        אני עובדת באותו המקום דרך כח אדם 3 חודשי סימו את עבודתי בטענה שאין הם צריכים בי עוד

        • תשובה לתגובה
          עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 20:18

          אזי, וכפי שציינתי בתשובתי הקודמת, הנך יכולה לתבוע עפ"י עילת אפלייה בגין הורות, היות ופיטרו אותך לטענתך בשל הריונך. במקרה שכזה, חובת ההוכחה היא עליך.

          • תגובה נוספת
            א | 20/06/2009 20:21

            יש אפשרות לדבר איתך אופן פרטי ואם כן איך ומתי?

            • תגובה
              עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 20:30

              צר לי, אך אני מנועה מלפרסם את דרך ההתקשרות עימי באופן הזה.