תשלום בגין הפסקות

  • הפסקה על חשבון העובד?
    יהונתן ליבה | 19/06/2009 09:28

    שלום לך, אני מועסק בחוזה לפי שעות, כאשר בפועל אני עובד מהבית 30 שעות בחודש. בחודש הקודם התחלתי את העבודה והיה יום שדיווחתי עליו 4.5 שעות עבודה, ובסה"כ עבדתי כל החודש הקודם 9.5 שעות. למרות זאת קיבלתי שכר על 9 שעות בלבד, כששאלתי מדוע נאמר לי שעל כל יום עבודה העובד מקבל חצי שעת מנוחה על חשבונו וזאת על פי חוק. התשובה נראית לי לא הגיונית בעליל. אני צודק? מה עלי לעשות?

    • תשלום בגין הפסקות
      עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 00:21

      בעיקרון המעביד צודק, היות ועל פי החוק, הפסקה היא על חשבון העובד. אך היות ואתה עובד מהבית, מציעה לך לומר למעסיקך, כי השעות עליהן דיווחת הינן שעות עבודה בפועל בניכוי שעות ההפסקה, ובמקביל תדרוש את השעות אותן ניכה משכרך בגין הפסקות.

      • הבהרה
        יהונתן ליבה | 20/06/2009 08:54

        כלומר בפועל, היו יכולים בטעות לשלם לי רק על 4.5 שעות עבודה מכיוון שאני מדווח על שעת עבודה ביום בערך? ובסה"כ דיווחתי בחודש הקודם על 9.5 שעות. תודה רבה על התשובה הקודמת ותודה מראש על הבאה.

        • תשובה להבהרה
          עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 09:06

          מעסיקך לא יכול לשלם לך פחות משעות עליהן דיווחת, ושוב הוא לא יכול לנכות מהן הפסקה, היות והשעות כפי שציינת הן שעות עבודה בפועל. אך, במידה ודיווחת על שעות עבודה וכללת בהן הפסקה, מה שלא נראה סביר כלל וכלל, אזי יצדק מעבידך.

          • תודה
            יהונתן | 20/06/2009 09:09

            שוב, המון תודה. ושתהיה לך שבת שלום.

    • הפסקה- דינ יעבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 20/06/2009 12:31

      אם במהלך חצי שעה זו אתה יכול לצאת ממקום העבודה ולעשות כרצונך אז הם צודקים. אם מדובר בחצי שעה בה עבדת בפועל אז יש לשלם לך עליה.