תשובה

  • דרישה לפצויים לאור גיוס לצה"ל
    תום ציון | 18/06/2009 20:22

    שמי תום ואני כיום בן 18.6 מסיים כיתה י"ב ועומד להתגייס לצה"ל.ביוני 2006 התחלתי לעבוד במועדון באזור מודיעין. מאז ועד היום לא ניצלתי (ולא קיבלתי) ימי חופשה . לפני כשנה וחצי המקום שונה מפאב לאולם ארועים. לפני חודש מהיום העולם עבר בעלות כשהבעלים החדשים קיבלו את העובדים של המקום הקודם ללא שנוי בתנאים.לאור גיוסי הקרב , אני רוצה לנצל את החופשות המגיעות לי על פי חוק (18 ימים בשנה) ולקבל את הפיצויים המגיעים לי בתום חוזה ההעסקה. בנוסף המעביד מעולם לא שילם לי נסיעות עבור ההגעה למקום והייתי צריך למצא אלטרנטיבות שונות , כולל הוצאות על מוניות ( אין אוטובוסים למקום העבודה) . כל המוזכר למעלה נודע לי רק בימים האחרונים ולא הובא לידיעתי בזמן ההעסקה. האם יש לי זכות לבקש את הנ"ל . אודה לתשובתכם. תודה תום ציון

    • תשובה
      שיר ורד | 18/06/2009 22:24

      אתה זכאי לקבל ימי חופשה, החזרי הוצאות נסיעה ודמי הבראה.מספר ימי החופשה נמוך בהרבה ממה שכתבת ותלוי בין השאר בהיקף עבודתך שם (כמה ימים עבדת בכל שנה).החזרי הוצאות נסיעה ניתנים לפי תעריף של אוטובוס ציבורי.דמי הבראה נקבעים לפי היקף המשרה.עליך לתת הודעה מראש כחוק לפני סיום עבודתך.המעביד לא חייב להוציאך לחופשה במועד הנוח לך, אך אם לא יוציא אותך לחופשה בכלל יהיה חייב לשלם לך פדיון חופשה בסיום היחסים.אתה זכאי גם לפצויי פיטורים.

      • למי לפנות במידה והמעביד מסרב
        תום ציון | 19/06/2009 07:46

        קיבלתי מכם תשובה בנוסח הנ"ל , למי עלי לפנות במידה והמעביד מסרב לשלם לי את כל המגיע לי? וזו נוסח התשובה שלכם: אתה זכאי לקבל ימי חופשה, החזרי הוצאות נסיעה ודמי הבראה. מספר ימי החופשה נמוך בהרבה ממה שכתבת ותלוי בין השאר בהיקף עבודתך שם (כמה ימים עבדת בכל שנה). החזרי הוצאות נסיעה ניתנים לפי תעריף של אוטובוס ציבורי. דמי הבראה נקבעים לפי היקף המשרה. עליך לתת הודעה מראש כחוק לפני סיום עבודתך. המעביד לא חייב להוציאך לחופשה במועד הנוח לך, אך אם לא יוציא אותך לחופשה בכלל יהיה חייב לשלם לך פדיון חופשה בסיום היחסים. אתה זכאי גם לפצויי פיטורים. תודה ***צונזר ע"י מערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

        • למי פונים
          עו"ד אורנה שמריהו | 20/06/2009 19:40

          האפשרויות העומדות בפניך - 1. הנך יכול להגיש תביעה באופן עצמאי. טפסים הינך יכול להוריד מאתר בית הדין הארצי לעבודה. 2. הנך יכול להגיש תביעה דרך עורך דין. 3. הנך יכול לפנות להסתדרות באזור מקום עבודתך. בהצלחה!

          • תודה
            תום ציון | 21/06/2009 14:24

            תודה רבה לשיר ורד וע"ד אורנה שמריהו על היעוץ. תום