לא לחתום על זה שאת מבינה שלא מגיע לך פיצויים

  • שאלה בנוגע לפיטורים/התפטרות
    נועה | 17/06/2009 14:51

    שלום. לפני מספר ימים הייתה לי שיחה אישיית עם המנהלת שלי, בה חשפתי בפניה את העובדה שאני לא מרוצה בעבודה מטעמים אישיים. סוכם כי אחפש עבודה וכשאמצא אודיע. יום לאחר מכן הודיעה לי המנהלת כי פוטרתי, בשל צמצומים וכי היא עדכנה את מנהלת מ"א של החברה בשיחה שלי עימה כמה ימים לפני, בעקבות זה הוחלט לפטר אותי ולא מישהי אחרת. המנהלת הדגישה בפני כי היא עמדה על כך שאקבל מכתב פיטורים כדי שאוכל לחתום בלשכה, ולמעשה אני זו שהודיעה על עזיבה. בנתיים הייתי בראיון בחברה אחרת שמעוניינת שאעבוד אצלה. הודעתי על כך למנהל שלי, כשעדיין לא חתמתי על חוזה והיא אמרה לי שלא אקבל פיצויים מכיוון ש"עשו לי טובה" בכל שנתנו לי מכתב ולמעשה כולם יודעים שעזבתי....אני חוששת להישאר קרחת מכאן ומכאן, במידה ולא אחתום על החוזה בחברה השניה. האם אני זכאית לפיצויים??? בנוסף, מעוניינים לתת לי מכתב שאומר כי אני מבינה שלא מגיעים לי פיצויים. מה לעשות??? תודה.

    • לא לחתום על זה שאת מבינה שלא מגיע לך פיצויים
      איילת | 17/06/2009 15:12

      קודם כל אל תחתמי על שום מסמך שהם נותנים לך. הם מנסים עכשיו להמנע מלשלם לך פיצויים. מה שקרה, זה שמישהו שם עשה "טעות" (מבחינתם) בכך שנתן לך מכתב פיטורים, דבר שלמעשה מזכה אותך בפיצויי פיטורין (אם עבדת שנה לפחות). ברגע שהבינו שיש רכבת לרכב עליה (הרי את הודית שרצית לעזוב), הם מנסים להפוך את היוצרות ולחסוך את הפיצויים שמגיעים לך על פי חוק. תזכרי את המשפט הזה: מגיעים לך על פי חוק. אל תסכימי לזה, מדובר כאן בכסף שמגיע לך, וזכותך המלאה לקבל אותו לאחר שעמדת בזמן המקובל. אם מישהו קיבל החלטה להוציא לך מכתב פיטורין, אז שיישא באחריות - משמע, פיצויי פיטורין. יש כאן בעיתיות מסויימת, אין ספק, כי הם לא משתפים פעולה עם ההחלטה שהם לקחו. אבל תעמדי על זכותך לפיצויים. הרי העובדות מדברות בעד עצמן, הם פיטרו אותך, וזה לא משנה אם רצית לעזוב או לא - זה לא האישו. את לא הגשת מכתב מצידך שאת מתפטרת (מכתב שההשלכה שלו היא שלא מגיעים לך פיצויים), ולכן שישאו באחריות. אם את מסתבכת מולם, יש מקום לפנות לדיני עבודה. פני לעמותת הל"ב אם אין לך אמצעים, לי עזרו נגד המעסיק וקיבלתי את הפיצויים שניסו למנוע ממני. בהצלחה ואל תוותרי!

      • ....בעיה נוספת שעולה
        נועה | 17/06/2009 15:25

        קודם כל תודה על הגיבוי ועל העזרה!! במידה ואני עוזבת עוד שבועיים, ולא עוד חודש כפי שנאמר בחוזה שלי, וזה מוסכם על ידי שני הצדדים- האם אני זכאית לפחות פיצויים? שאלה נוספת- האם זה חוקי לבקש ממני להביא לדיון שכר את המשכורת האחרונה שלי? (זה מה שהמנהל של החברה שהציעה לי עבודה ביקש). שוב- תודה רבה

        • פיטורים ועבודה חדשה
          עו"ד רענן קריב | 17/06/2009 16:42

          אם העזיבה היא במועד מוסכם - את לא אמורה להפסיד שום דבר. אין כאן שאלה של חוקיות. את במשא ומתן על שכרך אצל המעסיק החדש. יש לך עניין שיידעו מה השתכרת, ואין לך עניין לתת להם יותר מדי תשובות שליליות.