תשובה

  • סעיף 14 המשך
    דנה | 05/06/2009 07:49

    סוכן הביטוח לשעבר בחברה שלנו אמרו לנו שעוברים מקופה פנסיה אחת לשניה ושירבבו לנו בתוך הדפים הסכם סעיף 14 מבלי להסביר לנו,את מהות הסעיף ומעסיק לא לקח אותנו לשיחה ליידע אותנו על הנושא . הסוכן ביטוח היה חברים טובים של הבעלים כך שחתמנו בעצימת עינים והאמנו להם ולא קראנו על מה אנחנו חותמים . האם יש עילה לתביעה? האם עדיף תביעה ייצוגית דרך הוועד או פרטית עובד עובד. יש לציין שכל השנים הללו כול העובדים שפוטרו קיבלו פיצויים מלאים רק שנמכרה החברה המעסיק החדש עושה בעיות עם הנושא ומתייחס לחתימות האלה כוטו .

    • תשובה
      שיר ורד | 05/06/2009 08:13

      התקנות קובעות שיש להחתים את העובד על סעיף 14 תוך 90 יום מתחילת ההפרשה לקרן הפנסיה/ביטוח מנהלים.מאחר והוחתמתם תוך כדי עבודתכם כנראה שאין להחתמה תוקף, אך יש לתקוף זאת בבית המשפט. הנימוק הזה יהיה כנראה חזק יותר מן הטענה שהוחתמתם בלא ידיעתכם.מאחר וקיים ועד עובדים, זה יהיה תמוה שהדבר נעשה ללא ידיעת הועד.לא הגיוני שכל העובדים וגם הועד חתמו על מסמך בלי להבין את משמעותו. יתכן, שהוחתמתם על המסמך במקביל לשיפור התנאים (בין אם זה שיפור תנאי שכר או הגדלת אחוזי ההפרשה) ואז אף שופט לא יקבל את הטענה שהוחתמתם במרמה. פנו לנציגי הועד שהיו במועד ההחתמה ובררו איתם מה באמת קרה באותה תקופה.