נראה שנזכרת מאוחר מדי

  • קיצוץ בשכר העבודה
    לבנה | 04/06/2009 20:08

    שלום, אני עובדת במשרד רו"ח במשך 10 שנים. כל השנים עבדתי במשך חמישה ימים 4 שעות כל יום. המשכורת שלי היתה 2,000 ש"ח לא כולל נסיעות. מאחר והמשרד בשנים האחרונות חדל לעבוד בימי שישי, אני נותרתי עם ארבעה ימי עבודה בשבוע וכתוצאה מכך המעביד מקצץ משכרי 400 ש"ח בחודש. במשך 10 שנים קיבלתי העלאה במשכורת של 200 ש"ח בלבד. נכון להיום, עקב הקיצוצים אני מקבלת רק 2,000 ש"ח בחודש כולל נסיעות בסך 250 ש"ח. שאלתי היא, האם מותר למעביד לקצץ 400 ש"ח משכרי כשהקיצוץ בימי עבודה הוא לא באשמתי. האם מותר למעביד לא להעלות את השכר במשך 10 שנים? ומה באפשרותי לעשות בנדון? אני בת 60 ובעוד שנתיים אני אקבל קצבה מבטוח לאומי. הבוס לא מוכן לפטר אותי ומחכה שאני אתפטר בעצמי. בינתיים אני מפסידה כל חודש 400 ש"ח ואין לי עם מי לדבר. מה עושים?

    • נראה שנזכרת מאוחר מדי
      שיר ורד | 05/06/2009 08:36

      מדובר בהרעת תנאים מהותית והיה עלייך להביע את התנגדותך לכך מיד לאחר התחלת הרעת התנאים ואם המעביד לא היה מתקן את ההרעה לאחר ההתראה יכולת להתפטר ולדרוש פצויים.לפי שאלתך עבר זמן רב מאז ההרעה ולכן כבר לא תוכלי לעשות זאת.תוכלי להתפטר בעוד שנתיים לצורך יציאה לגמלאות ואז תהיי זכאית לקבל פצויי פיטורים.את יכולה לחפש עבודה ליום או יומיים בשבוע להשלמת שכרך.

      • תודה על התגובה
        לבנה | 05/06/2009 16:34

        תודה על המענה המהיר, אך יחד עם זאת חלה הרעה במצבי הגופני ולכן אני לא יכולה לעבוד בעבודה נוספת. בכל אופן תודה על התגובה.