תלוש שכר- דיני עבודה

  • "חוק התלושים" ושעות שבת
    אופיר | 04/06/2009 09:22

    שלום רב, אני מנהל מסעדה אשר פועלת 7 ימים בשבוע כולל שישבת. בעקבות "חוק התלושים" נאלצתי להפוך את השכר הגלובלי של הטבחים לשכר כביכול שעתי. כעקרון הם לא עושים שעות נוספות אבל הם כן עובדים שעות שבת והתשלום פוצל לשעות רגילות ולשעות של 150%. ביחד עם שעות השבת הם מגיעים להיקף שעות של משרה מלאה. הדבר גרר התרעמות בקרבם כי למרות ששכרם נשאר אותו דבר, הם טוענים כי השכר הקובע לצורך קבלת פיצויים/ביטוח לאומי/דמי אבטלה וכו' ירד. שאלתי היא האם שעות שבת נכללות במלואם כשכר קובע כי הרי מדובר בחלק בלתי נפרד מהמשרה שלהם?

    • תלוש שכר- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 04/06/2009 14:13

      לא ברור לי למה אתה משלם להם בגין שבת כשעות נוספות ובנוסף למה שינית להם את התלושים והם לא יכולים לקבל שכר גלובאלי . החוק החדש לא קובע שלא ניתן לשלם שכר גלובאלי. ע"מ שזה יחשב לצורך השכר הקובע זה לא יכול להיות כשעות נוספות.

      • שעות שבת
        אופיר | 06/06/2009 09:19

        עפ"י מה שהבנתי, ח"כ יחימוביץ' העלתה את הצעת החוק הזאת בגלל הסיפור על התחקירנית שלה שנאלצה לעבוד בשבת במסגרת השכר הגלובאלי ללא תוספת. האם שעות שבת יכולות להיכלל בשכר הגלובאלי ללא תשלום תוספת?