דיני עבודה - זכויות יולדת

  • דחוףף!! תודה
    בובית | 06/05/2009 19:00

    שלום, אני אחרי לידה (כבר 6 חודשים) ,יצרתי קשר עם המעביד שלי לפני כחודש וחצי על מנת לבדוק את האופציות שלי לחזרה לעבודה או לפיטורים... הוא אמר לי שמכיוון שלא הודעתי לו שאני רוצה להאריך חופשה הוא רואה אותי כמתפטרת... אמרתי לו שאני מתכוונת לחזור... וכעבור שבוע משיחתי עמו ,גיליתי שאני שוב בהריון... בטפשותי הודעתי לו שאני בהריון (על ההתחלה) והוא אמר לי שאם אני רוצה לחזור זה למשרה מלאה ובלי הנחות !!! כנראה שאקבל שמירת הריון (לפי הרופא שלי) ... במהלך ההריון הקודם הייתי בשמירת הריון 9 חודשים,כולל אישפוזים... היום אני שוב לא במיטבי בגלל ההריון... והיום ממש עכשיו קבלתי מכתב מהמעביד בו הוא כותב שמכיוון שלא הודעתי לו מה קורה איתי "ושכאילו" אני חולה הוא רואה אותי מתפטרת.. שאלותיי הן: 1.האם במידה ואקבל שמירת הריון אוכל לממש את זכויותיי כשאלד? (משמע דמי לידה ,החתמה בלשכה וכו...) 2.אם לא אקבל שמירת היריון האם המנהל שלי יכול לחייב אותי לעבוד במשרה מלאה ובלי הנחות ? 3.האם אני יכולה להודיע למנהל שאני רוצה למשוך עוד 3 חודשים בבית ,משמע לסגור 9 חודשים כמו שמתיר החוק? 4.הכי חשוב,האם המעביד יכול לראות בי מתפטרת אם עוד לא הודעתי לו אם אני חוזרת או לא וטרם חלפו 9 חודשים והלידה הראשונה? מהן זכויותיייי???!!! האם לפנות לתמ"ת לתשובתך המהירה,אודה.

    • דיני עבודה - זכויות יולדת
      עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 19:10

      1. יש להפנות את השאלה לפורום ביטוח לאומי. 2. כן, בכפוף לאישור רפואי על מצבך. אם רופא יקבע שאינך יכולה לעבוד באופן מלא או חלקי, על המעסיק לפעול על פי האישור. אם זו שמירת הריון מלאה או חלקית יש לך זכויות בביטוח לאומי. 3. תלוי בוותק בעבודה. אם עבדת מעל שנתיים - כן והוא חייב לכבד זאת ואסור לו לפטר אותך.אגב, היה עלייך להודיע במועד על הארכת חופשת הלידה. 4. המעסיק אינו רשאי לראות בך מתפטרת אם לא התפטרת. היה עלייך להודיע לו בזמן אמת על כוונותייך, לרבות הארכת חופשת הלידה. הארכת חופשת הלידה אינה ברירת מחדל או אוטומטית. היא זכות, אפשר לממש אותה ואפשר לא, ועלייך להודיע למעסיק מה בכוונתך לעשות כדי שיוכל להיערך. הוא יכול לבקש היתר פיטורים ממשרד התמ"ת, וקשה להעריך מה תהיה התוצאה לנכח התנהגותך.

      • תודה רבה!!  לת
        בובית | 06/05/2009 19:18