שאלה לא מובנת

  • העברה מחברת אם לחברת בת מרצון
    אורנה | 06/05/2009 17:34

    אני עובדת בחברה כ 30 שנה לפני 20 שנה ביקשתי לקבל פיצויי פיטורין היה נחוץ לי כסף.מעסיקי שילם לי את הפיצווים והתגמולים והמשיך להעסיק אותי באותו מפעל ללא נתק ובאותו תפקיד אך תלוש השכר היה מחברה אחרת. היום המעסיק מחתים אותי על חוזה להקטנת שכר (הרעת תנאים)ובנוסף שאין לי זכויות לתקופת העבר. האם לפי חוק מגיע לי הפרשים או זכויות אחרות בגין תקופת העבר??? הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • שאלה לא מובנת
      עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 17:50

      למה את קוראת "תקופת העבר"? כולל התקופה שלפני קבלת הפיצויים?אילו הפרשים? מעבר לכך שמחיקת כל הוותק אינה חוקית, וגם חתימה שלך לא יכולה לעשות זאת (וזה עוד לפני ששאלתי למה את מסכימה לחתום על חוזה כזה).

      • קבלת פיצויים והמשך עבודה ללא נתק
        אורנה | 10/05/2009 11:58

        בהמשך לתשובתך אני עובדת במפעל כ30 משנת 79 ועד היום תקופת העבר הכוונה ל10 שנים ראשונות עד שנת 89אשר קיבלתי בגינם פיצויים המעסיק מבקש להחתים אותי שלא יהיו לי דרישות בגין תקופה זו ושאינני זכאית לכל סכום נוסף בגין תקופה זו.איזה זכויות מגיעות לי בגין הוותק של 10 שנים אלו למרות שקיבלתי פיצויים והמהלך היה מרצוני.משכורתי היום הרבה יותר גבוהה מהמשכורת ששולמה לי ב10 השנים הראשונות,כל המהלך התחיל מזה שמעסיקי רוצה לקזז 20% ממשכורתי ,התקופה קשה לכן היסכמתי .יחד עם זאת אינני רוצה להיפגע כאשר אממש את הפיצויים. ביקשתי לעגן את שמירת הפיצויים לפי השכר הגבוה( כ 20 שנים ללא תקופת העבר) ולעתיד הלא ברור פיצויים לפי המשכורת החדשה. תמוהה לי העובדה שמעסיקי נזכר ורוצה שאחתום על ויתור של תקופת העבר כל המהלך נראה לי שלא בתום לב .תודה מראש אורנה.