מעבר משכיר לעצמאי במקום העבודה- דיני עבודה

  • מעבר משכיר לעצמאי במקום העבודה
    אלה | 04/05/2009 21:59

    שלום, אני עובדת בהוראה במכללה פרטית. עד היום הייתי שכירה וכעת החברה העבירה את כל המרצים לנותני קבלות. בנוסף אני עובדת במכללה בתפקיד נוסף על בסיס שכר שעתי אשר בו אני עדיין מקבלת משכורת של שכירה. האם המעבר לקבלות נחשב לפיטורין והעסקה מחדש? האם אני יכולה לדרוש פיצויים? (ההוראה היא על חוזה המבוסס על תקופת הלימודים, אך אני עובדת שם כבר מספר שנים)

    • מעבר משכיר לעצמאי במקום העבודה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/05/2009 22:09

      העברה לעבוד תמורת חשבוניות אינה קובעת חד משמעית שהפסקת להיות עובדת של המקום. המעבר לקבלות אינו נחשב לפיטורים ועל כן לא תוכלי לקבל פיצויים. את יכולה לטעון שהמעבר גורם לפגיעה בשכרך ולהרעה מוחשית (אם כך אכן קורה) ואז תוכלי להתפטר בדין מפוטרת.