חופשה ודמי הבראה- דיני עבודה

  • חופשה ודמי הבראה
    רון | 03/05/2009 18:15

    התחלתי לעבוד ב-7/4/09 המעסיק טוען שאינו מחויב לזכות אותי ביום חופש עבור חודש אפריל אלא באופן יחסי. למיטב ידיעתי אם התחלתי לפני ה-15 לחודש מגיע לי זיכוי מלא. כמו כן דמי הבראה משולמים במשכורת 1/12 למרות שלא נתתי הסכמתי לכך בטענה שכך הוא משלם לכולם. לגבי תשלום חודש אפריל התשלום הוא יחסי לפי מועד תחילת עבודת 7.4.09 . לפי הידוע לי גם בתשלום דמי הבראה מגיע לי תשלום על חודש מלא. תודה.

    • חופשה ודמי הבראה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 03/05/2009 21:22

      ימי החופשה להם זכאי עובד היא פונקציה של ימי העבודה בפועל בהם הוא עבד. כאשר עובד עובד חלק משנה החישוב הוא יחסית ל- 240 ימי עבודה כפול מספר ימי העבודה להם הוא זכאי בכל שנה. לגבי דמי הבראה- הזכאות מתחילה רק לאחר שנת עבודה מלאה כך שאם התחלת לעבוד באפריל 2009 לא תהיה זכאי לדמי הבראה בחודש דצמבר.