ימי חגים- דיני עבודה

  • •?תשלום ימי חג, יום העצמאות בפרט,ויום בחירות.?
    בועז. | 03/05/2009 17:57

    שלום חברים מס' שאלות בנושא הנ"ל:1)הבנתי שמי שעבד יום לפני ויום אחרי החגים הבאים: 2 ימי ראש השנה,יום הכיפורים, 2 ימי סוכות,2 ימי פסח חג שבועות ויום העצמאות,זכאי לתשלום מלא עבור כל אחד מהחגים.(בהנחה שהוא נמצא 3 חודשים לפחות במקום העבודה)-מהי ההגדרה של תשלום מלא?-האם מי שעבד בחג עצמו וגם יום לפני ויום אחרי זכאי לאותו תשלום?-האם מי שרצה לעבוד יום לפני ויום אחרי החג, על מנת לקבל תוספת זו, ובסידור העבודה נדחתה בקשה זו מסיבה כזו או אחרת(בעיקר בגלל תקן עובדים מצומצם), זכאי לקבל תשלום עבור אותו יום חג?2)כפי המופיע בנ"ל יום העצמאות הוא גם אחד מאותם חגים עליהם חלה תוספת חג,האם העובדים ביום החג לזכאים לתשלום של 150% משכר שעות הבסיס או שמא מדובר ב200%?(בהנחה שהעבודה היא ע"פ שכר שעתי)3)ממתי ועד מתי נחשב תשלום שעות נוספות ביום העצמאות?4)יום בחירות:-עובד שלא עבד ביום הבחירות כי מקום עבודתו היה סגור, או לחלופין עבד על תקן עובדים מצומצם זכאי לתשלום יום מלא עבור יום הבחירות?ושוב מהי ההגדרה למושג "תשלום מלא"?- מי שעבד ביום הבחירות מהי פרוצדורת התשלום?תודה לכולם, מס' השאלות הרב נובע בעקבות הקמת ועד עובדים במקום העבודה.אודה לכולם על תשובות כנות ועינייניות.

    • ימי חגים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 03/05/2009 21:38

      תשלום מלא עבור יום חג היא התשלום שהעובד היה מקבל לו עבד ביום החג. מי שעבד בחג וגם לפני ואחרי זכאי ל- 100% עבור יום חג ול- 150% נוספים עבור יום העבודה בפועל. עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחרי החג), אלא בהסכמת המעביד, יהיה הזכאי לתשלום מלא בעבור ימי חג. הוראות אלו חלות גם על יום העצמאות (דפדף כמה דפים אחורה בפורום ותראה תשובה מורחבת לגבי יום העצמאות). תשלום שעות נוספות ביום העצמאות נחשב כמו כל יום לאחר 8 שעות עבודה. לגבי עבודה ביום הבחירות- על פי הוראות חוק יסוד: הכנסת יום הבחירות הוא יום שבתון. בכל הנוגע לתשלום לעובדים שעבדו בפועל ביום הבחירות חוק הבחירות אינו נותן מענה לשאלה מה צריך להיות שכרם. בעבר הומלץ על ידי יו"ר ועדת הבחירות שהשכר שישולם לעובד שעבד ביום השבתון יהיה בשיעור של 200% משכרו הרגיל של העובד. לחילופין קבע יו"ר ועדת הבחירות כי ניתן להמיר את התשלום ביום חופשה נוסף העודף על שכר העבודה הרגיל. בהתייחס לעובדים שלא עבדו בפועל ביום הבחירות קובעות הוראות חוק הבחירות כי עובד שעבד אצל מעסיקו לפחות 14 ימים רצופים סמוך ליום הבחירות וכן עובד שעבד בעבודות יזומות אצל אחד מהמוסדות הציבוריים לפחות 14 יום מתוך החודשיים לפני יום הבחירות יהא זכאי לשכר שהיה משתכר אילולא שבת.