זה לא מופיע בחוק

  • תשלום ימי חג לעובדת משק בית העובדת יומיים בשבוע
    יסמין כוהן | 03/05/2009 14:46

    שלום, אני מעסיקה עובדת משק-בית העובדת אצלי פעמים בשבוע בימים קבועים, 4 שעות בכל פעם. שאלתי היא: האם זה נכון, שעפ"י החוק, מאחר ואינה עובדת במשרה מלאה, היא זכאית רק להחזר חלקי על ימי חג שחלו בימים הקבועים שלה? הבנתי שיש פרשונת בנושא לכאן או לכאן ואני רוצה לדעת מה אומר החוק... תודה.

    • זה לא מופיע בחוק
      שיר ורד | 03/05/2009 17:18

      החובה לשלם דמי חגים נקבעה בצו הרחבה ולא בחוק. צו הרחבה מטבעו מכסה פחות מקרי קצה מאשר חוק ולכן אין בצו ההרחבה התיחסות למקרה כזה. לכן, הפתרון צריך להיות הוגן לשני הצדדים. כלומר יש לבחור אחת משתי האפשרויות - 1. תשלום חלקי בגין יום חג לפי חלקיות המשרה בין אם החג חל ביום הקבוע שלה ובין אם הוא חל ביום עבודה שבו איננה עובדת בדרך כלל. פתרון זה טוב, במיוחד כאשר אין לעוזרת ימים קבועים אלא מכסה שבועית קבועה. 2. תשלום מלא אם החג חל ביום הקבוע ו 0 תשלום כאשר החג חל ביום אחר. רצוי לסכם זאת בכתב בין הצדדים, כך שלא תהיינה אי הבנות בעתיד.

    • תשלום ימי חג לעובדת משק בית
      עו"ד בן נתן שי | 03/05/2009 21:54

      יש שתי אפשרויות: האפשרות האחת גורסת שעובד חייב לעבוד יום לפני ויום אחרי ועל כן במקרה שלך ככל הנראה לא יהי זכאי. האפשרות השניה היא שהעובד זכאי לתשלום עבור יום חג אם זה חל ביום שהוא אמור לעבוד. אין קביעה חד משמעית בעניין זה, אבל רצוי לסכם נקודה זו מראש.