תגובה

  • הודעה מראש-פיטורים
    שרון | 03/05/2009 11:26

    התחלתי לעבוד בינו' 2007 בחודש השני להריוני בידיעת המעסיק. לאחר 3 חודשים הודיע לי המעסיק כי עליי להפסיק עבודתי עד לאחר הלידה. הוא החזיר אותי לעבודה 6 חודשים לאחר הלידה בשכר נמוך יותר. פוטרתי לאחר 8 חודשים ללא הודעה מראש -מהיום למחר! לא עברתי שימוע ולא ניתנו לי פיצויים בכלל ובפרט על ההודעה מראש. עברו כבר 6 חודשים והוא מושך אותי ("נשלח בדואר"). מה עליי לעשות והאם אני צריכה עו"ד שילווה אותי?

    • תגובה
      שיר ורד | 03/05/2009 17:36

      בשאלתך נתונים לא ברורים. 1. מה היתה העילה להפסקת עבודתך במהלך ההריון? האם פוטרת? הוצאת לחל"ת? הסדר אחר? 2. מדוע הסכמת לחזור לעבוד בתנאים גרועים יותר? 3. מדוע לא הוחזרת לעבודה מיד לאחר חופשת הלידה? 4. פרוט מדויק של תקופות העבודה וההפסקות שביניהן.

      • תשובות
        שרון | 04/05/2009 09:23

        תודה על התגובות. את המעסיק שלי הכרתי כשהיה ספק שלי בעבודתי הקודמת. הוא הפסיק את עבודתי בגלל ההריון שכן אמר לי כי הלקוחות מתרגלים אליי ותהיה בעיה כשאני אצא לחופשת לידה- אז עדיף שאני אחזור אחרי הלידה. אני קיבלתי את זה בהפתעה מפני שהוא קיבל אותי בהריון ולא הצלחתי להגיב, מה גם שהרגשתי לא נעים כי הוא קיבל אותי בהריון...כאילו עשה לי טובה. הוא לא הגדיר לי פיטורים מפני שלא קיבלתי מכתב. כשחזרתי ישבנו על הפרטים - קבענו אותו שכר בשעה פחות. בפועל בתלוש קיבלתי פחות ("זה מספיק לך").המשכתי כי הייתי צריכה את הכסף והשעות היו נוחות. לימים ביקשתי יותר מפעמיים את כרטיסי הנוכחות ולא קיבלתי. לבסוף פוטרתי מהיום למחר ללא שימוע או מכתב פיטורים וצילום של תלוש המשכורת. אחרי תחנונים רבים קיבלתי מכתב הפסקת עבודה ואת תלוש השכר המקורי.

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 03/05/2009 22:01

      המלצתי החמה היא לפנות לייעוץ מקצועי שכן חסרים פרטים רבים ואולם נראה לכאורה כי המעסיק נהג שלא כדין.