שאלתך לא מובנת

  • מעבר משכר גלובלי לשעתי
    רון | 02/05/2009 23:08

    שלום החל מחודש שעבר מקום עבודתי הבין את השינוי בחוקי העסקה ועלי ולעבור לעבוד ע'פ שעה. עד היום שולמה משכורתי הגלובלית על בסיס יסוד + שעות נוספות ושבתות, כוונת המעסיק לא לפגוע בשכר (כך לפחות הם אומרים). מעתה שכרי יהיה באותה רמה כאשר הוא יחושב מחודש עבודה של 26 ימים שהם 186 שעות ועוד 50 שעות נוספות. במידה ולא הגעתי ל 50 שעות נוספות ישולם שכרי כרגיל כאילו עבדתי אותם. בקשתי לעיצה ידידותית, האם יש מוקש? ועל מה עלי להקפיד? החודש הקרוב הוא מעיין בדיקה משום שמעולם לא בדקו כמה שעות נוספות אני עושה. החשש שלי שבחורף שעות העבודה קצרות יותר ואז יהיה מי שינסה לקצץ כי אין הרבה אם בכלל שעות נוספות. תודה מראש

    • שאלתך לא מובנת
      שיר ורד | 03/05/2009 17:58

      לא ברור כלל מה השינוי שנעשה.

      • החשש שלי מפגעה עתידית (חושש משיטת הסלמי..)
        רון | 03/05/2009 21:29

        תודה להתיחסותך, כוונתי היתה שכרגע קבעו לי כי שכרי הקודם היה מבוסס על50 שעות נוספות ולכן עלי לעבוד 186 שעות + 50 שעות נוספות.במידה ואעבוד פחות שעות עדיין ישלמו לי כאילו עבדתי גם את ה50 שעות וכל זאת ע'מ ששכרי לא יפגע. חודש קודם עבדתי רגיל ע'מ לראות כמה שעות אני עובד בחודש, ולפי שעות אלו ידעו כיצד להתיחס לשעות עבודה / חגים ושבתות. אני חושש שכאשר יגיע החורף ויום העבודה שלי יתקצר פלאים (אני בתחום הטיולים), יבואו ויקצצו בשכרי כי אולי אפילו לא אגיע גם ל 186 שעות חודשיות! ולכן שאלתי האם יש מוקשים בדרך ומה אתם ממליצים לי כדי להתמודד איתם. כרגע בתלוש המשכורת הגלובלי רשמו לי את שכרי לפי שעה (כ 40 ש'ח ) האם הם חייבים בכל הסכם עתידי להשאר לפחות בסכום זה לשעה? או במידה ויחליטו שאני צריך לעבוד יותר שעות (כי זה אופי העבודה) ואז התשלום לשעה יהיה נמוך יותר (כי הברוטו נשאר שווה - גלובלי) תודה בשנית רון הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות הסכם עבודה