תשובות

  • ימי הבראה וימי חופשה
    אור | 02/05/2009 14:48

    היי, התחלתי לעבוד במשרד ב- 18/6/08 - ז"א עוד חודש אהיה שם שנה . רציתי לדעת - מה לגבי דמי הבראה ? לפי מה שקראתי בפורום צריך 5 ימים כפול 331 ש"ח. מתי צריכה לשלם לי על כך.האם יכול לחייב אות לשלם לי את זה ביוני - בדיוק שנה שאני עובד -כלומר במשכורת ב- 10 ביולי? אין הסכם קיבוצי כלשהו. אחד העובדים אצלינו לא קיבל כבר ארבע שנים. לגבי ימי חופשה - עד היום - כל חודש קיבלתי בתלוש שכר 0.84 לכל חודש עבודה - וזאת למרות שעובד כל חודש לפחות 200 שעות . הבנתי מתשובותייך הקודמות כי אני אמור לקבל 14 ימי חופש בשנה . אין הסכם קיבוצי כלשהו. מה אני אמור לעשות לגבי זה ? האם זה נכון ? והאם יכול לקבל את זה שבחישוב יחושב לי גם הימי חופשה שכביכול לא קיבלתי. תודה מראש.

    • תשובות
      שיר ורד | 03/05/2009 18:13

      דמי הבראה ישולמו במועד שבו נוהג המעסיק לשלם לכל העובדים. אם הוא לא משלם ניתן להגיש תביעה לתשלומם. אתה מקבל ימי חופשה כחוק, כאשר הימים הנצברים ימומשו כימי עבודה ולא כימי חופשה קלנדריים. אם אתה עובד מעל 186 שעות בחודש ממוצע (כלומר מעל 43 שעות בשבוע) על המעסיק לשלם על השעות הנוספות תעריף מוגדל, אך אין הן מקנות תוספת לחופשה.