כן, וכן.

  • בזמן הודעה מוקדמת, וחישוב פיצויים עם ליסינג
    גדי | 29/04/2009 22:03

    1)האם המעביד שנתן הודעה מוקדמת של חודש יכול לחייב להמשכיות בעבודה רגילה לכל משך התקופה? 2)לגבי פיצויי פיטורים: בחלק משנות העבודה היה רכב ליסינג שבהם השכר היה נמוך מהשכר המקורי ההתחלתי, בשנים האחרונות כבר לא היה רכב ליסינג והשכר חזר לשכר המקורי הגבוה. האם השווי לפיצויים הוא השכר האחרון כפול מספר כל השנים?

    • כן, וכן.  לת
      עו"ד רענן קריב | 30/04/2009 10:45

      • הסבר נוסף
        גדי | 30/04/2009 13:21

        בכן הראשון התייחסה ליכולת המעביד לחייב המשך עבודה כרגיל, מעניין איך התכוון המחוקק שהעובד יחפש עבודה? בתשובתך לשאלה השנייה ברצוני לחדד, כתוצאה מקבלת הרכב השכר יורד בהתאם וכשמחזירים הרכב השכר עולה לשכר המקורי. לדוגמה שכר: בשנתיים הראשונות 10000 , בשנתיים עם רכב 8000 , ובשנתיים האחרונות 10000. האם הפיצויים הם 10000 כפול 6? או 10000 כפול 4 ועוד 8000 כפול 2?

        • כמו שכתבתי
          עו"ד רענן קריב | 30/04/2009 15:03

          1. על המעסיק לאפשר לעובד לצאת לראיונות, ויציאות כאלה אינן בגדר עבירת משמעת. 2. כמו שכתבתי. המשכורת האחרונה, לא כולל תוספות מותנות, שעות נוספות והחזרי הוצאות, כפול כל שנות העבודה.

          • המשך
            גדי | 02/05/2009 21:08

            זאת אומרת פיצויים של 60000 ולא 56000 . המעביד טוען שמחשבים פיצויים על השנים שהיה רכב לפי השכר הנמוך (האחרון פחות ערך הרכב) ולא האחרון וכך הוא מחשב לכולם.