דיני עבודה - פדיון חופשה

  • פדיון ימי חופש
    יואב | 28/04/2009 12:16

    שלום, לאחר שפוטרתי מעבודתי המשכתי לעבוד בחצי משרה במשך חודש נוסף בשביל "לסגור" כל מיני נושאים למעביד. להפתעתי ראיתי בפדיון ימי החופש שנצברו לי שחישוב יום חופש נעשה לפי חצי משרה (קרי, קיבלתי למשל במקום 100 ש"ח ליום 50 ש"ח ליום) המעביד טוען שחישוב עלות יום חופש נעשית לפי התנאים האחרונים שבהם עבדתי גם אם זה חודש אחד. אני טוען שכשפוטרתי עבדתי משרה מלאה ובאותו הרגע לא הייתה באפשרותי לנצל את ימי החופש שנותרו לי. השארותי בחברה הייתה רק לצורך סגירת נושאים ובוודאי לא לצורך ניצול ימי חופש. שאלתי היא האם אני צודק והאם יש איזושהי פסיקה בנושא. תודה

    • דיני עבודה - פדיון חופשה
      עו"ד רענן קריב | 28/04/2009 12:25

      פדיון חופשה יש לבצע על פי השכר המלא הרגיל שקיבל העובד בעת העבודה. פסיקה חפש לבד באינטרנט או פנה לעורך דין לקבלת חוות דעת בכתב עם מקורות ואסמכתאות.

      • פדיון חופשה
        יואב | 28/04/2009 12:32

        רענן תודה. רק מבקש לוודא שהסברתי את עצמי נכון. עבדתי גם משרה מלאה ולבסוף גם חצי משרה. המעביד טוען שמשלמים לפי החודש האחרון, קרי, חצי משרה. אני טוען שמשלמים לפי היקף המשרה ברגע הודעת הפיטורין, קרי משרה מלאה (גם אם לאחר מכן המשכתי לעבוד בחצי משרה). אם הבנתי נכון את תשובתך, אתה מצדד בגישתי שחישוב הפדיון הנו לפי התקופה שעבדתי משרה מלאה נכון?

        • נכון.
          עו"ד רענן קריב | 28/04/2009 12:42

          הודעת פיטורים נכנסת לתוקף מייד, ורק ישומה נדחה לסוף ההודעה המוקדמת (או לא). אגב, אסור למעסיק לחפוף חופשה עם תקופת ההודעה המוקדמת. וכן, אתה צודק.

          • תודה רבה  לת
            יואב | 28/04/2009 12:51