דיני עבודה - תנאי עבודה

  • מזגן במשרד
    אוריאל | 11/03/2009 13:14

    אני עובד במשרד הייטק. המזגן במשרדנו מזה תקופה ארוכה (חודשים!) עובד שלא כשורה. לתקופות ארוכות במשך היום הוא מפסיק לעבוד והטמפרטורה במשרד הופכת לבלתי נסבלת. יש לציין שהמשרד בשכירות והמזגן כמובן שייך לבעל הבית ולא לחברה. לאחר תחנונים רבים כבר פעמיים הוזמן טכנאי המזגנים, אך בפועל הוא לא עשה שום עבודה (ככל הנראה נדרשת עבודה מסיבית או החלפה שעולה הרבה מאד כסף וכמובן בעלת הבית מעדיפה להתעלם). התוצאה היא שאנחנו במשך חודשים סובלים אפילו באמצע החורף מטמפרטורות חמות מאד במשרד, הזעה, אי נוחות ואי יכולת לעבוד. השאלה היא - האם זה נחשב להרעה בתנאים? האם ניתן לדרוש באופן כלשהו לסדר את הבעיה? האם ניתן לא להגיע למשרד מהסיבה הזו? האם ניתן להתפטר בגין מפוטר?האם יש משהו לעשות בכלל, בתור עובד מהשורה?

    • דיני עבודה - תנאי עבודה
      עו"ד רענן קריב | 11/03/2009 13:37

      אתה מתאר תנאי עבודה שים ובלתי נסבלים. אתה יכול לדרוש מהמעסיק לתקן את המצב, ולהודיע שאם לא יתקן, יהיהו בכך נסיבות ביחסי העבודה שבגינן אין לדרוש ממך להמשיך לעבוד. בנסיבות אלה תוכל להתפטר ולהית זכאי לפיצויי פיטורים. קח בחשבון שככל הנראה יהיה עליך לנהל משפט כדי לקבל את הפיצויים בנסיבות אלה, ולכן רצוי להתארגן ולהשיג חוות דעת של מומחה על התנאים במקום. אתה יכול לפנות למוסד לבטיחות ולגהות ופיקוח על העבודה במשרד התמ"ת.