בחוק מחייב אותם לתת לך הודעה חודש מראש

  • חזרה מחופשת לידה - בבקשה תענו לי על כל השאלות
    רומי | 09/03/2009 10:31

    שלום אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי. לפני כשלושה חודשים ילדתי ואני עתידה לסיים את חופשת הלידה ביום ראשון הקרוב (15/3). כרגע לתפקיד בו הועסקתי אין יותר תקן בחברה. ברצוני לדעת מהן זכויותיי? אני יודעת כי אסור לפטר אישה שחזרה מחופשת לידה במשך 60 ימים, אלא באישור התמ"ת. ואם הם כן מחליטים לפטר אותי עליהם לשלם לי חודשיים משוכרת ועוד חודש הודעה מראש ואז כמובן פיצויים וכו'? האם הם חייבים להחזיר אותי לאותה משרה באותה מתכונת? ואם הם מציעים לי משרה אחרת, האם אני יכולה לסרב? אם אני מסרבת – מה אז? בנוסף, בחוזה העבודה שלי כתוב כי עליי לעבוד בתק' קצובה של 6 חודשים החל ממועד חתימת החוזה ובתום תק' זו ימשכו יחסי העבודה באופן אוטומטי לתקופות קצובות נוספות בת חודש כל אחת – מה זה אומר מבחינתי כרגע? אשמח אם תוכלו לענות לי על כל השאלות כי זה דחוף וחשוב לי מאוד. תודה מראש

    • בחוק מחייב אותם לתת לך הודעה חודש מראש
      אני | 09/03/2009 11:08

      השאלה כמה זמן את עובדת שםשנה וחצי כמובן לא עונה על הקריטריונים האלה יש פסיקה לכך שעובד בחוזה לאחר חמש שנות עבודה יחשב כעובד לכל דבר ועיניין ,וכל ההסכמים הן הקיבוציים והן אחרים חלים עליו להערכתי אם המעסיק יעמוד בקריטריונים של החוק יתן לך הודעת פיטורין ואו יאמר לך הישארי בבית עים אותו שכר עד לפיטורין יש לו את הפרוגרטיבה לעשות כן ולהעסיק אותך ואו להעביר אותך לעבודה אחרת, אים התנאים שם יהיו מבחינת הרעת תנאים תוכלי להתפטר ולהחשב כמפוטרת אל תעשי שום צעד שבו המעסיק יוכל לטעון שבעתם היתנהגותך אי הגעה לעבודה בכלל יצרת את הניתוק של יחסי עובד מעסיק ובעצם אקט ההינתקות המעסיק רואה זאת כהיטפטרות מרצון אגב נידמה לי שיש בחוק אפשרות שלאחר לידה אפשר להיתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורין ולעולם אל תישכחי שתוכלי לתבוע אבטלה לאחר הפיטורין ,אים יש לך את תקופת האכשרה המתאימה על פי החוק כדאי לך להתייעץ טלפונית ואו בפניה אישית עם ביטל"א באותו נושא של הזכאות לדמי אבטלה וכיו"ב הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

      • המשך...
        רומי | 09/03/2009 11:23

        שאלתי היא האם ע"פ החוק הוא חייב להחזיר אותי לאותו תפקיד בדיוק? כמו כן, בשיחתי הטלפונית איתם הם אמרו לי.."אנחנו נודיע לך.." אבל השאלה עד מתי אני אמורה לחכות שכן אני אמורה לחזור כבר ביום ראשון? מה קורה אם הם אומרים לי שעדיין אין להם תשובה בשבילי וחופשת הלידה כבר הסתיימה? אני מודעת לכך שאישה אחרי לידה - גם אם היא מתפטרת מגיעים לה פיצויים, אך יש לה תק' המתנה של 3 חודשים עד שתוכל להחתים בלישכה ולקבל כסף מביטוח לאומי.

        • תשובה
          שיר ורד | 09/03/2009 12:38

          עלייך להודיע למעסיק על מועד חזרתך מחושפת הלידה ולדרוש ממנו לספק לך עבודה מתאימה. אין חובה להחזירך לאותו תפקיד בדיוק, אך יש להחזיר לתפקיד מתאים ובתנאי עבודה ושכר דומים. אם יתקבל אישור לפיטורייך, המעביר לא יהיה חייב בתשלום בעד 60 יום. על תקופת ההודעה מראש עליו לשלם בכל מקרה, אך חובתך לעבוד בתקופה זו בכל תפקיד מתאים.