ניתן לטעון

  • אפליה על בסיס שיוך עדתי
    אסף | 09/03/2009 00:14

    שלום רב, חברה שלי התקשרה אלי נסערת לאחר שבמקום עבודתה (מוקד שירות לקוחות טלפוני גדול של חברה מוכרת) החליטו להעביר אותה לצוות אחר לאחר שהתאקלמה במשך זמן רב בצוותה הנוכחי (היא עובדת במקום כבר כשנה ושלושה חודשים). הצוות החדש שאליו רוצים להעביר אותה עומד להיות מורכב ממרכזנים שדוברים בנוסף לעברית גם את השפה הרוסית. לטענת מנהלי המוקד צוות זה ייעל את עבודת החברה אל מול דוברי השפה הרוסית. חברה שלי כמובן פיתחה חברויות רבות בצוותה הנוכחי ואינה מעוניינת לעבור. נוצר פה מצב שלדעתי הוא אבסורדי כך שעקב "יכולת" רבה יותר (ידע השפה הרוסית) נפגעים תנאי העסקתה. מה שבנוסף "מסריח" לי זה שנלקחת אוכלוסיה שבבסיסה חלשה יותר, בעלת קשיי התאקלמות רבים יותר עקב זה שרובם עולים חדשים ובמקום לשלבם במקום העבודה מבודדים אותם. בקבלה לעבודה היא הצהירה שהיא דוברת רוסית ולאחר קורס ההכשרה אף ניתן לה קורס קצרצר של מספר ימים שמיועד לנציגות שירות שדוברות גם רוסית. אף על פי כן בחוזה ההעסקה שלה לא כתוב חצי דבר על היותה דוברת רוסית. שאלתי היא האם ניתן לטעון שמדובר פה באפליה בלתי חוקית?

    • ניתן לטעון
      שיר ורד | 09/03/2009 13:02

      ברור שניתן לטעון שמדובר באפליה על רקע ארץ מוצא. אך אם המעסיק יוכיח שלא מדובר באפליה, אלא בהקמת קבוצה שתיתן מענה בעיקר לאוכלוסיה דוברת רוסית (למשל שקבוצה זו תקבל את כל השיחות המגיעות למספר טלפון מיוחד המיועד לדוברי רוסית), התביעה תדחה ואם בית המשפט יחשוב שהתביעה היתה משוללת כל יסוד העובד אף עשוי להיות מחויב בהוצאות המעביד.

      • ומה אם...
        אסף | 09/03/2009 13:15

        ומה אם ניתן להוכיח שאת אותו שירות בדיוק ניתן לתת ללא בידוד הנציגים דוברי הרוסית בצוות אחד?

        • עדיין המעסיק לא מחוייב להשאירה באותו צוות אם הוא
          עו"ד אקרמן לילך | 09/03/2009 19:09

          לא פוגע בתנאי העסקתה.