שמירת הריון- דיני עבודה

  • שמירת הריון
    איריס | 08/03/2009 12:10

    שמי איריס ואני בחודש השביעי להריוני. אני עובדת במקום עבודתי כשנה ועשרה חודשים. בשל העובדה שאיני חשה בטוב בזמן האחרון, קיבלתי שמירת הריון שטרם הצגתי במקום עבודתי. בעלי קיבל עבודה בעיר אחרת, ובעוד כשבוע הוא עובר למקום החדש. אני מתעתדת לעבור יחד איתו, שהרי אני בשמירת הריון ובעוד שלושה חודשים בע"ה אלד. איני מתכוונת לחזור למקום עבודתי בתום חופשת הלידה. אני מודעת לכך שאסור לפטר אותי בשלב זה של הריוני. שאלתי היא האם אני יכולה לדווח למעסיק בשלב זה על כוונותיי שלא לחזור לאחר חופשת הלידה מבלי לפגוע בזכויותיי ??? אודה על תשובה מהירה כי אני אובדת עצות.

    • שמירת הריון- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 08/03/2009 20:35

      אכן את יכולה אך זאת רק אם בכוונתך להתפטר לאחר הלידה לשם טיפול בילד. בכל מקרה, לטעמי לא מומלץ לעשות זאת שכן זה לקחת סיכון. אינך יכולה לדעת לכמה זמן תהיה השמירת הריון ויתכן ובאם לא יהיו לך כל האישורים תצטרכי לחזור לעבודה טרם לידתך שכן אחרת תחשבי כאילו התפטרת- אני הייתי ממתינה ללידה או לסמוך אליה ואז מודיעה ניתן גם לצאת לחופשת לידה טרם הלידה.