תלוש- דיני עבודה

  • נתונים בתלוש (תחילת עבודה וותק) שאינם נכונים
    אנה | 07/03/2009 11:49

    שלום. אני גננת בגן פרטי. שמתי לב (לצערי רק עכשיו) שבתלושי משכורת שלי הוותק והתאריך של תחילת העבודה אינם נכונים. אני התחלתי לעבוד בגן הזה ב 1.9.2006 (כלומר הוותק שלי הנו 2.6 שנים). לעומת זאת בתלוש רשום: תחילת העבודה 1.10.07 וותק 1.4 שנה. פניתי עם זה למנהל והוא הסביר כי ב 10.2007 הוא עבר מעסק לחברה וגם השם השתנה (לפני כן העסק היה רשום על שם של אשתו, המנהלת שלי, ועכשיו זאת חברה בע"מ שרשומה על שם של שניהם). הוא טוען שכתוצאה מכך נרשמים הנתונים של תחילת העבודה בחברה. האם זה חוקי? לא חתמנו על שום חוזה חדש ולא נודע לי על השינויים. חשוב לי שיהיה רשום התאריך האמיתי וגם הוותק. האם אני יכולה לדרוש לבצע תיקון?תודה

    • תלוש- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 07/03/2009 23:14

      באם המעסיק מעוניין שהותק שלך יהיה רק מהחברה החדשה אז בעצם הם פיטרו אותך מהחברה הישנה ואז הוא צריך לשלם לך פיצויי פיטורים וכל הזכויות שהיו מגיעים לך מהחברה הישנה בעת פיטוריייך אם לא אז עליו להמשיך את הותק.

    • תשובה
      שיר ורד | 07/03/2009 23:15

      אם לא פוטרת במועד הנ"ל, הותק צריך להשמר.אם המעסיק מסרב לתת לך מכתב המציין כי הותק נשמר לך וכל זכויות הותק שלך (כולל חופשה, דמי מחלה , דמי הבראה ופצויי פיטורים) נשמרים לך, תגישי תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה שיקבע שהותק שלך מתחיל ב ... וכל הזכויות של יחושבו מחדש לפי הותק הנ"ל.כדאי שתבדקי האם לא קופחו זכויותיך כתוצאה מרישום ותק שגוי.