זו לא שאלה לפורום

  • עזרה דחופה בבקשה
    דור | 06/03/2009 18:04

    שלום קוראים לי דור אני עבדתי לאחרונה בחברת אבטחה כ-5 חודשים. בזמן שנכנסתי לעבוד בחברת האבטחה נפגשתי עם מפקח בחברה ובנוכחותו חתמתי על חוזה של 24 ש"ח לשעה מרגע קבלת הנשק. (מעבר לזה בחוזה חתמתי על ויתור תשלום שעות נוספות). בזמן שקיבלתי את משכורתי הראשונה (לפני קבלת הנשק) הבעלים של החברה התקשר אליי ואמר לי שהוא שמע שאני במצב קשה מבחינה כספית ושהוא "סידר" לי מסגרת אשראי בבנק שלו אם אני רוצה. כמובן שמבחינתי ההצעה הייתה קוסמת ונדיבה מידיי בכדיי לוותר עליה(הייתי במצב כלכלי בעייתי). במשכורת השניה הגיע אליי המפקח והביא לי את הצ'ק והתלוש משכורת. בזמן שהוא הביא לי את הצ'ק הוא הודיע לי על סיום עבודתו בחברה. בתלוש אני גיליתי שקיבלתי 23 שקל לשעה במקום 24. אני בתגובה פניתי למפקח החדש שאמר לי שהוא עדיין לא מתמצא בחוזים ושהוא יבדוק את זה. במשך החודש וחצי שחלפו מאז פניתי אלייו מספר פעמים (ובכל פעם מאז הוא טען שהוא עדיין לא יודע והוא עדיין צריך לבדוק. אחרי כמה ימים פניתי אליו בשנית ואמרתי לו שיביא לי צילום של החוזה ואז הוא אמר לי שהחוזה הוא "פנימי" ולא נותנים לאף אחד העתק ממנו. אני בתגובה אמרתי לו שימצא מישהו אחר שיגיע מחר לעבוד. ואז הוא אמר לי שכדי לי לחשוב על זה עוד פעם כי בטלפון אחד הוא יוכל להוריד לי את המסגרת אשראי בבנק ואז הוא אמר לי שבתוך שבוע או שבועיים הוא יתן לי תשובה בקשר לכסף. אני חשבתי על זה והחלטתי שבאמת אם הוא יפגע לי בחשבון זה יגרום לי לבעיות אז נתתי לו את הזמן הזה והגעתי לעבודה כרגיל. אחרי שבועיים יתקשרתי אלייו עוד פעם ושאלתי אותו מה קורה עם הכסף ואז הוא אמר לי שהמפקח הישן נתן לי את זה בלי שהבעלים של החברה אישר את זה ואם יש לי בעיה עם זה אני יכול לעזוב. אני חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאם אני עוזב והוא מוריד לי את המסגרת זה יפגע בי וזה לא נכון לעשות זאת היות והייתי עושה הרבה שעות בחודש והייתי מגיע למשכורות גבוהות כ-7000 ש"ח בחודש. אחרי חודש בערך אני התקררתי ובעקבות זה עלה לי החום. הלכתי לרופא וקיבלתי חופש מחלה, הודעתי למפקח שלי שאמר לי שהוא חייב אותי ושהוא לא יכול שאני לא יגיע. אני הסכמתי והגעתי חולה לעבודה מה שגרם לזה שהייתי בעבודה כמו "זומבי" שבוע אחרי הגעתי שנית לרופא אחרי שסיימתי טיפול אנטיביוטי של שבוע ללא שיפור. הרופא חשד שיש סיכוי שזו דלקת ראות והורה לי להיות שבוע בבית עם טיפול אנטיביוטי שונה ועוד כדורים הפעם אני נשארתי בבית (חוץ מיום אחד שהוא חייב אותי להגיע והוא אמר שאין אנשים) הבעלים של החברה החליט שסתם שיקרתי והוא התקשר לבנק והודיע להם שאני לא עובד שלו יותר. מעבר לזה הוא החליט להוריד לי את המשכורת של חודש לפני ל 20.70 ש"ח לשעה ובנוסף הוא עיקב לי את המשכורת וגרם להחזרת צ'ק שלי השאלה שלי היא בעצם מה לעשות בהמשך לזה? על אילו סעיפים אני יכול לתבוע אותו וגם האם יש מקום מסויים שיכולים לעזור לי בתביעה נגדו?

    • זו לא שאלה לפורום
      עו"ד אקרמן לילך | 07/03/2009 23:13

      ישנם הרבה עילות העולות מסיפורך אך לצערי זה לא המקום לייעוץ אישי שכזה, באם אינך מעונין בייעוץ עו"ד הנך יכול לפנות להסתדרות או לשי"ל.

      • תודה,אבל
        דור | 08/03/2009 20:26

        אתה יכול בבקשה לעזור לי בדרכי התקשרות איתם?

        • את*  לת
          דור | 08/03/2009 20:27