שאלות הבהרה

  • פיטורים עקב הרעת תנאים
    אלעד | 05/03/2009 21:02

    עבדתי בחברה מסויימת במשך 9 חודשים, בעקבות צעדי התייעלות נמסר לכל העובדים שיחול קיצוץ בשכר, כמו כן נמסר לנו, כי עובד שלא מעוניין לקבל את הקיצוץ בשכר ויחליט לעזוב, אז הדבר ייחשב כפיטורים. הודיעו לי כי מכיוון שלא עבדתי תקופה של שנה אז לא מגיע לי פיצויים. מדובר על כספי פיצויים שהופרשו לקרן פנסיה וקיבלתי מכתב שעומדים למשוך אותם מהקרן. שאלתי היא האם ניתן למנוע את בקשתם ולפסוק שכן אקבל את הפיצויים ? אודה לתשותכם המהירה כי הנושא דחוף !!!!

    • שאלות הבהרה
      שיר ורד | 06/03/2009 12:43

      אלו אחוזים הופרשו לך לפנסיה?והאם הוחתמת על נספח לסעיף 14 לחוק ?האם הועסקת על פי הסכם קיבוצי?

      • פיטורים עקב הרעת תנאים
        אלעד | 06/03/2009 13:27

        הופרשו לי 5 5 8.33, לא הוחתמתי על סעיף 14, והייתי חתום על חוזה אישי ולא קיבוצי. אודה לתשובה מהירה כי הנושא דחוף !! מודה מראש !!!

        • תשובה
          שיר ורד | 06/03/2009 15:56

          נראה שאין דרל , אלא אם כן אתה יכול להוכיח שהרעת תנאי העובדים שהותק שלהם פחות משנה היתה גדולה יותר מאשר אצל יתר העובדים בכוונה לגרום להם להתפטר כדי שהמעביד יוכל להתחמק מתשלום פצויים.

          • פיטורים עקב הרעת תנאים
            אלעד | 07/03/2009 21:07

            ואם אני חושב שנעשה לי עוול לאורך כל תקופת העבודה ואי קבלת הפיצויים הם הקש ששבר את גב הגמל, האם לא כדאי לפנות לבית דין לעבודה ולדרוש את הפיצויים ?

            • לצערי מהמתואר אינני חושבת שיש לך קייס  לת
              עו"ד אקרמן לילך | 07/03/2009 23:07

            • אתה יכול לטעון כל דבר
              שיר ורד | 07/03/2009 23:22

              אבל בשביל לשבור את גב הגמל צריך שיהיה קודם גב, אם לא עבדת שנה והתפטרת לרגל הרעת תנאים, אינך זכאי לפצויי פיטורים.