שינוי שעות העבודה צריך להיות בהסכמת הצדדים

  • מנקה דורשת פיצויים
    ג.ג | 05/03/2009 16:16

    שלום, מועסקת אצלנו מנקה מזה כ-3 שנים. חוזה העבודה דיבר על ניקיון פעם בשבועיים בשעות הצהריים. לאחר הולדת ביתנו, ובעקבות בקשה שלנו, המנקה עברה לעבוד בשעות הבוקר. בחצי השנה באחרונה הניקיון מתחיל בבוקר ומסתיים בצהריים.לפני 3 שבועות הודיעה לנו המנקה שאין באפשרותה להמשיך לעבוד בבוקר (כי יש לה לקוחה חוזרת) ולכן היא מעבירה אותנו לשעות הצהריים. היום (כשאנחנו הורים) נקיון בשעות הצהריים לא אפשרי.המנקה לא מוכנה להמשיך לנקות אצלנו בבוקר. האם זה נחשב התפטרות שלה? (היא דורשת פיצויים) או שמאחר ולפני חצי שנה שעות העבודה היו בצהריים, אז אנחנו הם אלו אשר מפטרים אותה ואז באמת מגיעים לה פיצויים?בתודה מראש על תשובתכם.

    • שינוי שעות העבודה צריך להיות בהסכמת הצדדים
      שיר ורד | 06/03/2009 16:12

      לכן, אם היתה הסכמה לשינוי ולא הותנה מראש שבמקרים מסוימים זכותו של העובד לשנות חזרה את שעות העבודה, הוא איננו רשאי לשנותם ללא הסכמתכם ויצטרך להתפטר אם איננון מעוניין להמשיך ולעבוד בימים או בשעות המוסכמות.