תוספת

  • זכאות לדמי אבטלה בעת תקופת חל"ת
    ט' | 24/02/2009 14:37

    שלום, חמי עובד באותו מפעל ב-14 השנים האחרונות. לאור המצב הכלכלי וצמצום בהיקף העבודה, המפעל מפטר כעת עובדים רבים. במחלקת כ"א ניתנה לו האופציה לבחור בין קבלת מכתב פיטורים מיידי (פיטורים לאלתר), לבין מכתב המוציא אותו (בהסכמתו) לחל"ת למשך חודש ימים. שוחחתי בטלפון עם אחראית כ"א (אשר לא הסכימה להעביר לידי את פורמט המכתב בטרם החתימה עליו, אלא הקריאה לי אותו בטלפון, כך שהאמור להלן הוא בהסתמך על הסבריה), אשר אמרה, כי למעשה מדובר בצעד "טרום פיטורין", אשר נועד להקל על העובד ולהשאיר למפעל את האופציה לשכור שוב את שירותיו במידה ותתווסף עבודה למפעל במהלך החודש הזה. לטענתה, יישמרו עבורו כל זכויות עובד הסוציאליות וקופות הגמל להן הוא זכאי מטעם המעסיק וכן, שבמהלך תקופת החל"ת (החודש המדובר) הוא יהיה זכאי לדמי אבטלה (החודש יקוזז ממכסת ימי האבטלה הכללית לה הוא זכאי עם פיטוריו). האם זה נכון (לעניין דמי האבטלה)? האם הצעד הנכון הוא לצאת לחל"ת או לבקש מכתב פיטורים מיידי? החשש שלי הוא, שאני מפספסת משהו ושהוא יאבד חלק מזכויותיו. האם היציאה לחל"ת עלולה להשפיע על הפיצויים להם הוא זכאי מהמפעל, אם אכן יפוטר בסופה? אשמח לקבל הפניה לחקיקה ופסיקה שעוסקות בכך (מראה מקום ספציפי). תודה רבה!

    • תוספת
      ט' | 24/02/2009 15:00

      להלן נוסח המכתב מטעם המפעל (נשלח אלי באיחור): הנדון: חל"ת עקב השפעות המצב הכלכלי על המפעל הוחלט להוציאך לחל"ת. מתאריך ______ עד _____ תוך שמירה על זכויותיך הסוציאליות בגין תקופה זו. בתום תקופה זו נקיים שיחה בנוכחות מנהלך האישי בנוגע להמשך עבודתך במפעל. צעד זה נעשה כניסיון לשמרך במערכת בהתאם לתחזית העבודה המפעלית. מאגר ימי האבטלה יקוזז על ידי הב. הלאומי בהתאם לתקופת החל"ת. חתימת העובד: ________

      • דיני עבודה - חל"ת
        עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 18:09

        הפורום אינו מקום לדיסרטציות עם אסמכתאות או לבדיקת מסמכים וניסוחים. כדי לקבל זאת - תצטרכי לפנות לעורך דין שיכין חוות דעת כתובה וערוכה, בתשלום. חל"ת הוא עניין של הסכמה. תקופת החל"ת אינה נחשבת לצורך וותק,אבל אם ההסכמה כוללת שמירת זכויות - רצוי להעלות את זה על הכתב. לגבי ביטוח לאומי - פנו לפורום ביטוח לאומי.