תוספת

  • החליטו "לשתות" לי ימי חופשה- מה דעתכם?
    מיכל | 24/02/2009 14:35

    שלום רב, אני עובדת מזה שנה וחודשיים במקום עבודה גדול ומסודר שבסה"כ מתנהל כהלכה.. אלא שאתמול קיבלתי הודעה כי כשנבדקו יתרות החופשה של כלל העובדים התברר כי בשנת 2008, הוזנו לי נתוני חופשה כשל עובדת ותיקה, קרי: למעלה מ-20 יום. (הנתונים הוזנו בשעות) אני מצדי ניצלתי כ-15 מתוכם. עם ראשית 2009 ניצלתי עוד שניים - והכל במסגרת ימי החופשה המצטברים כשעות בתלוש המשכורת כשהנתונים הראו שנשארו לי עודפי שעות חופש. הביקורת שלהם העלתה כי טעות זו נבעה מקריאה של חוזה ההעסקה האישי שלי בו כתוב שאני זכאית לימי חופשה לפי חוק ועד מקסימום 23 יום בשנה. מישהו במדור שכר כנראה לא זיהה נכון את הותק שלי והעניק לי ימי חופשה כשל עובדת ותיקה. בהתחלה שקלו להוריד לי הכל בשכר (ומדובר על כ-1750 ש"ח). בהמשך החליטו פשוט לקזז לי בבת אחת את שעות החופשה והכניסו אותי למינוס 50(!!) שעות. דבר שכמובן לא נוח ומקרין באופן שלילי על ימי החופשה מהם אזכה/לא אזכה להנות בשנת 2009. שאלותי הן: האם זה חוקי??? מי צריך לשלם על הטעות הזו? בנוסף, אותו מקום העבודה דורש ממני בפועל (וזה לא מעוגן בהסכם העבודה) לעבוד שעות נוספות. בדוח השעות החודשי שלנו מפורטות שעות אלו בסכימה חודשית אך אינן מקבלות תגמול. האם זה חוקי??? (או שמא צריך לבדוק מעל 9 שעות ביום או מעל 43 שעות בשבוע) האם ניתן לבקש ממקום העבודה לקשור בין הדברים -ואם צריך לחייב שיורידו כסף מהשעות עליהן לא משלמים. מה כדאי לעשות במקרה זה??? תודה רבה על התייחסות ותשובות מיכל

    • תוספת
      מיכל | 24/02/2009 15:44

      אשמח לדעת - האם זה נכון שמגיעים לי רק 10 ימי חופשה ב-4 השנים הראשונות שלי בעבודה לפי חוק? תודה

      • דיני עבודה - חופשה ושעות נוספות
        עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 18:01

        קודם כל, כן, 10 ימים לארבע השנים הראשונות. אם המעסיק טעה, ועלה על הטעות, אינך זכאית להיבנות מטעותו. החוק לא מכיר הנושא של שעות חופשה אלא רק של ימים.יש לחייב את היתרה השגויה בצורה שלא תפגע בך. כך, אסור להכניס אותך למינוס, אבל בשנה הקרובה לא תוכלי לצאת לחופשה כי ניצלת כבר את השעות. חישוב שעות נוספות הוא יומי ולא שבועי או חודשי. אי אפשר לערב בין חופשה לשעות נוספות כי שעה נוספת שווה יותר כסף.

        • תודה על התשובה ובקשת הבהרה
          מיכל | 24/02/2009 18:10

          תודה רבה על התשובה, ועם זאת תהיה העסקה של שנה שלמה ללא חופשה?- נשמע לי הזוי ויותר מכך לא פרקטי. האם אפשר לדרוש זיכוי על שעות נוספות מחד, כדי שיורידו את הערך הכספי של ימי החופשה מאידך? למרות שאין קשר בין הדברים האם חובה לשלם על השעות הנוספות? תודה מיכל

          • שעות נוספות
            עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 18:35

            אי אפשר לשחק עם השעות הנוספות. מקורן בחוק אין להתנות עליו. אפשר להגיע להסכמה כך שתחזירי את ימי החופשה שקיבלת ביתר במינימום פגיעה, אבל הדבר תלוי בהסכמה. אין אפשרות לכפות על המעסיק הסכמה כזו. ואם ניצלת חופשה ביתר בשנה החולפת, בהחלט ייתכן שבשנה הבאה לא תהיי זכאית לחופשה. לכן צריך למצוא דרך מוסכמת שבה גם תחזירי את מה שקיבלת בטעות וגם תיפגעי בצורה מינימאלית.