דיני עבודה - קנס לעובד

  • תאונת דרכים בעבודה-עובד או מעביד משלם ?
    אורי | 24/02/2009 10:41

    שלום רב,בזמן נהיגתי באמבולנס התרחשה תאונת דרכים ובעקבותיה משפט.במשפט העו"ד הגיע לפשרה והשופט קבע קנס.מכיוון שהתאונה התרחשה בתפקיד והמעביד אינו מוכן לשלםאת הקנס ברצוני לתבוע אותו בבי"ד לתביעות קטנות.אשמח לדעתכם המקצועית,בכבוד רב,פורת אורי

    • דיני עבודה - קנס לעובד
      עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 12:39

      אם אתה מדבר על קנס שהוטל במסגרת משפט פלילי (גם תעבורה זה פלילי), אסור למעסיק לשלם קנס שהוטל על עובד שלו. לכן אין לך עילת תביעה כלפיו ועליך לשלם את הקנס. אם מדובר בפיצוי נזיקי - על מעסיק לשאת בו.

      • מה ההגיון ?
        אורי | 24/02/2009 14:30

        1.מה ההגיון העומד מאחורי החלטה זו ?2.חבריי למקצוע עם אירועים זהים-הקנס שולם להם.3.מדוע עלי לשלם? הייתי במשמרת,באמבולנס של החברה,בדרך למנוי של החברה (יש אישור מהחברה על כך)תודה מראש,אורי

        • מה הוטל עליך?
          עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 17:50

          מרוב שאלות שכחת להבהיר מה החיוב הכספי שהוטל עליך. אם מדובר בקנס תעבורה - עברת עבירה פלילית ועליך לשאת בקנס. אם מדובר בחיוב כספי עקב נזקי רכוש - הוא חל על המעסיק. זה הדין.

          • איך אני יודע ?  לת
            אורי | 24/02/2009 19:29

            • משפט תעבודרה שבו הוטל קנס או משפט אזרחי שבו חוייבת לפצות על נזק?  לת
              עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 10:45

              • תעבורה אולם עדיין שואל -
                אורי | 25/02/2009 11:11

                1.מה ההגיון העומד מאחורי החלטה זו ?2.חבריי למקצוע עם אירועים זהים-הקנס שולם להם.3.מדוע עלי לשלם? הייתי במשמרת,באמבולנס של החברה,בדרך למנוי של החברה (יש אישור מהחברה על כך)

                • נדמה לי שהבהרתי את עצמי יותר מפעם אחת.
                  עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 11:52

                  לעומת זאת, אתה עוד לא הבהרת מה הוטל עליך.

                  • רשמתי בכותרת - תעבורה
                    אורי | 26/02/2009 09:42

                    הוטל עלי קנס במסגרת משפט תעבורה ולפי דבריך הקנס עלי וכאם עולה שאלתי הקודמת. שוב,רוב תודות מראש, אורי