דיני עבודה - סעיף 14

  • פיצויי פיטורין - סעיף 14
    לילך | 24/02/2009 09:37

    שלום רב, לאחר 7 שנות עבודה המעביד שילם לי פיצויים (במקרה של התפטרות לטובת טיפל בתינוקת) לפי הסכום שהצטבר בקופת גמל אילה הפריש במשך השנים מא תחילת העסקתי (קופג כללית ולא אישית שלי) בנוסף הפריש לי במשך השנים לקופת גמל (5% המעביד 5% העובד) האם הוא צריך לשלם לפי פיצויים לפי הותק כפול משכורת אחרונה או לפי מה שהצטבר קופה

    • דיני עבודה - סעיף 14
      עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 09:41

      תלוי מה כתוב בחוזה העבודה שלך בנעניין ההפרשה לקופה.

      • המשך -לשאלתך
        לילך | 24/02/2009 09:43

        אין לי חוזה העסקה בכתב

        • דיני עבודה - סעיף 14
          עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 09:55

          במצב זה יש להשלים מעבר למופקד בקופה עד לפיצויי הפיטורים על פי החוק, השכר האחרון כפול שנות העבודה.

          • לעו"ד קריב,
            מיכל סגור, עו"ד | 25/02/2009 08:48

            האם הבנתי נכון? אם בחוזה הוסכם על 5% שיופרשו ע"י המעביד והעובד וזה בדיוק מה שהופרש לקופה אז המעביד צריך להשלים את הסכום? בסעיך החוזה רשום: "לזכות העובד תיפתח פוליסת ביטוח מנהלים או קרן פנסיה לפי שיקול דעת הממונים ו/או בחירת החברה. במקרה וייפתח ביטוח מנהלים המעביד יפריש לזכות העובד את ההפרשות כמפורט מידי חודש: 5% משכר העבודה עבור גמל. העובד יפריש על חשבונו 5% משכר העבודה עבור גמל. והשאלה כל כך פשוטה שלא מצאתי לה מענה: מי סופג את ההפסד לעניין פיצויי הפיטורין? האם המעביד צריך לשלם לפי החוק או לפי מה שנצבר? תודה!!!

            • ועוד משהו...
              מיכל סגור, עו"ד | 25/02/2009 08:51

              זה כל כך מכעיס שמחתימים עובד על סעיף כזה בלי להבהיר לו את ההשלכות העתידיות. גם לי לא היה מושג שיכולה להיות פגיעה בפיצויי הפיטורין. אולי נתאגד וניתן לבימ"ש להכריע בעניין לטובת כל העובדים?

              • דיני עבודה - סעיף 14
                עו"ד רענן קריב | 25/02/2009 10:44

                קודם כל, לפי הסעיף שציטטת כל לא ראיתי שיש הפרשה לפיצויי פיטורים (8.33%). במצב זה על המעסיק לשלם את מלוא פיצויי הפיטורים על פי החוק. ה-5% אינם קשורים לפיצויי פיטורים. ובמצב שיש חובת השלמה (גם היה היית הפרשה על חשבון פיצוייים), ההפסדים לא מעניינים כי צריך להשלים לחודש לשנה על כל סכום שמופקד, הפסדים או לא הפסדים. אז את הבריקדות נשמור לנושא אחר, בסדר?

        • ס' 14- סעיף בעייתי
          מיכל סגור, עו"ד | 24/02/2009 10:00

          חברה שלי פוטרה לא מזמן ממקום עבודתה והייתה זכאית לפיצויי פיטורין עבור שנה וחצי. המעביד הפריש לביטוח מנהלים 5% והיא 5%. הסכום שהצטבר בקופה נמוך ממה שמגיע לה עפ"י חוק והמעביד טען כי אין מה לעשות. בדקתי את הנושא: (1) חובה על המעביד לחתום מול העובד על חוזה העסקה המאגד בתוכו הסכמה לעניין ההפרשה לקופת גמל. (2) לעניין ה"ספיגה" של הפסד הקופה בדקתי עם רואה חשבון והוא טוען כי הדעות חלוקות ואין הכרעת בימ"ש בעניין. לדעתי אם הנושא ייבחן בבימ"ש- המעביד יספוג את ההפרש, כך שעובד יקבל את המגיע לו עפ"י החוק. מעבר לכך, כעובד שחותם על חוזה העסקה בו יש סעיף המעביר לביטוח מנהלים בהתאם לס' 14 לחוק נראה כי חלה חובה על המעביד להסביר את מהות הסעיף וכי שיש סיכוי להפסד כספי בעתיד.

          • רק הערה
            עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 10:08

            הרכיב הרלוונטי הוא רכיב הפיצוים בשיעור של 8.33%. רכיב ה-5% על חשבון המעביד ועל חשבון העובד הוא רכיב תגמולים שאינו נכלל בפיצויי הפיטורים.