דיני עבודה - פיצויי פיטורים

  • פיטורין וחזרה לעבודה
    שמשי | 23/02/2009 22:47

    הועסקתי במינוי במשך 6 שנים במוסד אקדמאי (כל פעם המינוי היה לשנה) במשך שנים אלו הופרשו לי כספים לקרנות. בסוף ספטמבר 08 הסתיים המינוי האחרון. קיבלתי מהמעביד את הטופס לביטוח לאומי (ע"מ לקבל דמי אבטלה) אך את הפיצויים (על סך 13,375 ש"ח) קיבלתי רק ב1.2.09, בנוסף לכך התחלתי שוב לעבוד במוסד ל 4 חודשים על בסיס שעות ללא שום תנאים או מינוי, ולקראת המשכורת הראשונה (מתוך הארבע) ב 1.3.09 התקשרו אלי ממדור שכר ואמרו לי כי עלי להחזיר את הפיצויים (והם יושבו לי בעוד 4 חודשים) כי הפיצויים אינם יכולים להיות נקיים ממס כאשר אני חוזר לאותו מקום עבודה לאחר תקופה כ"כ קצרה או לחילופין עלי לעשות תאום מס. א. האם גם במקרה של מינוי שהסתיים אפשר לתבוע על הלנת פיצויים? ב. האם הם צודקים לגבי הפיצויים? ג. במידה ואני מחזיר את הפיצויים האם איבדתי את העילה לתביעת הלנת פיצויים? תודה מראש,

    • דיני עבודה - פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 24/02/2009 09:31

      א. כן. ב. רק אם חזרת לעבודה לפני חלוף 3 חודשים מסיום העבודה. ג. לא. אבל הסיכוי לקבלת פיצויי הלנה נמוך מאד.