עצה מקצועית

  • עובד זר
    רות | 21/02/2009 11:22

    עובד סעודי אצלנו כחודש וחצי באופן חוקי.את העבודה קיבל יום לפני שפג לו ה-ב2 ,שמתי לב בזמן האחרון שהוא לא מאה אחוז בשבילנו.כאשר אני מעירה לו הוא אומר לי אז תפטרי אותי.הוא מחכה שאני אפטר אותו וגם דורש מכתב מימני.הוא הודיע לי שבראשון למרץ הוא כבר לא יעבוד ושאמצא מישהו אחר.מה המשמעות לכך שהוא מעדיף שאני אפטר אותו?אני לא יכולה להישאר ללא עובד ובמשרד מתעלמים מימני.מה לעשות?

    • עצה מקצועית
      Lady Madonna | 21/02/2009 12:10

      עד לפני כחודש עבדתי במשרד כח אדם להשמת עובדים זרים כשנה ואייעץ לך כאן מתוך נסיוני והידע. ראשית יש לי שאלה: האם, כאשר קבלתם את העובד הזר עשיתם לו B1? כיוון שאם לא, ברגע שפג לו ה-B2 והוא לא עשה שוב B2 או שלא עשיתם לו B1, העסקתם אותו למעשה באופן לא חוקי. שנית: במידה והעובד אינו עונה לציפיותיכם, אתם רשאים לפטר אותו "מהיום למחר" ואינכם חייבים לו בשום מכתב. כמו כן אינם חייבים לו, למעט שכרו השוטף, שום תשלום. באם העובד הודיע לכם מראש (וזה נדיר שעובד זר עושה זאת כיוון שרובם עוזבים מהיום למחר) שב-1 למרץ הוא עוזב, יש לו את כל הזכות לעשות זאת והמשרד המטפל בכם אמור למצוא לכם עובד אחר במקום העובד שעוזב. ויש לי עוד שאלה לאור החוקים החדשים: האם אתם רשומים באופן חוקים בלשכה (משרד כח אדם כלשהו)? כיוון שעתה על המעסיק ועל העובד להשתייך ללשכת כח אדם כלשהי המטפלת בהם. האם מיליתם את הטפסים הנדרשים לשם כך? האם שילמתם ללשכה עמלה המתסכמת בכ-2,000 ש"ח? כיוון שללא העמלה אף לשכה לא תחפש לכם עובד אחר וזה מעוגן בחוק. האם שילמתם ללשכה את המינימום של 840 ש"ח + מע"מ לשנה עבור ביקורי עובד/ת סוציאלי/ת (כיום החוק מחייב את הלשכות לשלוח עובדת סוציאלית לביקור רבעוני אצל מעסיק, משמע, כל שלושה חודשים ועל המעסיק לשאת בהוצאה זו)? אנא בדקו אם ביצעתם את כל שעליכם לבצע ולשלם. אם כן, על הלשכה למצוא לכם עובד חדש. אשמח לענות על שאלות נוספות. בהצלחה

      • לידי מדונה את כאן?
        רות | 21/02/2009 12:19

        אנחנו רשומים במשרד מורשה.הם הזמינו לנו עובד מחול בחודש אוק 08,עבד אצלנו שבוע ושיחררנו אותו.שילמנו להם עמלה 1500 שח לשנה .אנחנו לא מחוייבים להם את 840 עד תום שנה . העובד הנוכחי רק חודש וחצי,יום לפני שפג לו ב-2 רשמנו אותו ל-ב1 על שמנו.למה הוא מעדיף שאני אפטר אותו מה מסתתר פה?האם יש כאן קשר לתלונה כלשהי?

        • אין קשר לתלונה
          Lady Madonna | 24/02/2009 20:13

          אל תתעסקו בכך אם יש קשר או אין קשר.זכותכם לפטר אותו אם אינו משביע רצונכם ושוב, אינכם חייבים לו בשום מכתב. מה גם, שהודיע כי ב-1 למרץ מפסיק את עבודתו אצלכם. כיוון ששילמתם את העמלה, הלשכה בה אתם מטופלים ח י י ב ת למצוא לכם עובד מחליף. אני ממליצה אף "לאיים" עליהם ולאמר שאם עד ליום בו העובד הנוכחי עוזב לא ידאגו בלשכה שיהיה לכם עובד מחליף, אתם תעברו לשכה. מתוך נסיוני "בפנים" אני יודעת שנכון להיום הלשכות נלחמות עד זוב דם על כל לקוח ולקוח. כך שלכם בתור לקוחות יש הרבה מאוד כח. כמו כן, אתם רשאים לעבור ללשכה אחרת לפי ראות עיניכם. רק דבר אחד עליכם לדעת, שהשלכה הקיימת אינה חייבת לכם בהחזר כספי של העמלה עבור החלק היחסי של התקופה בה אתם תפסיקו להיות מטופלים על-ידם. כך שתהיו חייבים להחליט אם אתם מוכנים לוותר על חלק מכספכם על מנת לקבל, אולי, שרות יותר טוב. בהצלחה