תגובה

  • אי קבלת מכתב פיטורין ואי החזרת עובד
    צאלה | 20/02/2009 11:41

    בעלי עבר תאונת דרכים היה בחופשת מחלה ואח"כ קיבל אישור שהינו כשיר לחזור לעבודה אבל עם הגבלת הרמות משאות כבדים ממומחה אורטופד בעל העסק סירב לקבלו לעבודה כי תפקידו היה כולל הרמת משאות כבדים וסירב לתת מכתב פיטורין והשאירו באוויר מס' חודשים, המעסיק טען שביטוח לאומי אמור לתת טפסים למעביד שיחתום כי אינו מוכן להעסיקו בשל מוגבלותו, השאלה שלי האם ביטוח לאומי קשור לנושא זה? האם תוכלו להפנות אותי לקישורים המוכיחים כי אסור למעביד לא לקבלו עקב מוגבלותו גo אם תפקידו כלל הרמת משאות כבדים וקישורים המוחיכים כי ביטוח לאומי אינו קשור לנושא זה כי תאונת דרכים יום שבת ולא תאונת עבודה?

    • תגובה
      שיר ורד | 20/02/2009 12:52

      לגבי ביטוח לאומי נא לפנות לפורום המתאים. אם לבעלך יש אישור מחלה מרופא תעסוקתי והמעסיק לא מוצא לו עבודה מתאימה, על המעסיק לשלם לו דמי מחלה עד לניצול מלא של יתרת ימי המחלה הצבורים. במקביך בעלך יכול לחפש עבודה המתאימה לו ולאחר שימצא יתן מכתב התפטרות עם הודעה מראש כחוק ובו יציין כי סיבת ההתפטרות היא מצבו הבריאותי וחוסר היכולת של המעסיק לספק לו עבודה המתאימה למצב בריאותו.