דיני עבודה - פיטורים

  • פיצויי פיטורין ותשלום שכר אחרון
    אילנית | 18/02/2009 13:29

    שלום, הייתי רוצה לדעת מהן זכויותי במקרה של פיטורים לאחר כחצי שנת עבודה, כאשר חודשיים האחרונים לעבודתי שם (אוקטובר-נובמבר) הייתי בחופשת מחלה בעקבות תאונת עבודה. פוטרתי ביום הראשון לחזרתי לעבודה (היום הראשון של דצמבר). נאמר לי שאין צורך שאני אגיע וכי ישולמו לי ימי ההודעה מראש. המעביד בתחילה אמר כי הוא יעביר לי את הכסף ברגע שאשלח לו אישור כי אין לי כל תביעות נגדו. לא עשיתי זאת, ולאחר כחודש וחצי הוא שלח לי צ'ק עם תלוש משכורת עבור חודש נובמבר במקום דצמבר. מקום העבודה הוא פרטי ולא היה לי חוזה עבודה, אלא רק הסכם בעל פה על תשלום שכר גלובלי (שככל הידוע לי מפענוח התלושים, השכר לא שולם כך). בתלוש האחרון קיבלתי תשלום עבור 3 ימי חופשה ותשלום כללי ללא פירוט עבור ימי הודעה מוקדמת (לפי חישוב שלי יוצא 4). תודה רבה מראש אילנית הערת מערכת: לקריאה נוספת:חישוב פיצויי פיטורין

    • דיני עבודה - פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 15:55

      את זכאית להודעה מקודמת עבור יום לכל חודש עבודה. אפשר רק לשלם ולא להעסיק בפועל. כנראה שיש הפרש קטן לרעתך בחופשה ובהודעה המוקדמת. בקשי הסבר על החישוב.

      • תודה רבה על התשובה המהירה. האם מגיע לי ימי הודעה
        אילנית | 18/02/2009 15:58

        האם מגיע לי ימי הודעה גם על החודשיים חופשת מחלה?

        • כן, אבל לא מגיע לך תשלום כי לא נצברו לזכותך ימי מחלה שיכסו חודשיים מחלה.  לת
          עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 16:06

          • תודה  לת
            אילנית | 18/02/2009 22:29