דיני עבודה - לחישוב פיצויי פיטורים

  • חישוב פיצויים
    נורית | 18/02/2009 12:06

    שלום אני מסיימת את עבודתי החודש נאמר לי כי הפיצויים מחושבים לי רק לפי הבסיס והמשכורת שלי מבוססת לפי בסיס +עמלות האם הם יכולים לעשות את זה לשלם רק לפי הבסיס ? תודה

    • דיני עבודה - לחישוב פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 12:42

      הם יכולים, אך הם פועלים בניגוד לחוק. השכר לפיצויים מורכב מהבסיס בצירוף ממוצע העמלות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה.

      • חישוב פיצויים
        נורית | 18/02/2009 14:05

        שלום הם טוענים כי הם באו לקראתי במתן הפיטורים אז הם משלמים לפי בסיס בלבד גם זה אפשרי ? תודה

        • עוד שאלה
          נורית | 18/02/2009 14:11

          אני רציתי לעזוב מרצוני והם הסכימו הוצא לי כבר מכתב והם מאימים עלי שיקחו ממני את המכתב אם לא אקבל את העסקה בתשלום בסיס בלבד לצורך הפיצויים ולא כמו שצריך בסיס +עמלות תודה

          • דיני עבודה - התפטרות
            עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 15:52

            לא ציינת שאת התפטרת. במצב זה, מה שיוסכם תקין, כי אין חובה לשלם פיצויי פיטורים. לא אמרת איזה מכתב יש לך. בכל אופן, החוק לא חל על המקרה שלך, ולכן מה שיוסכם יהיה. ואם לא תהיה הסכמה אז לא .

            • פיצויי פיטורין-המכתב שאני מחזיקה הוא מכתב פיטורין
              נורית | 18/02/2009 15:59

              כאילו הם פיטרו אותי ועכשיו הם מתחרטים שלא מקובל עלי תחשיב הפיצויים הלקוי שלהם עדיין יש להם זכות לאיים עלי ככה תודה

              • לא מדובר באיום
                עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 16:08

                אתם נמצאים בתוך תחום של חוזים והסכמה. הם יכולים להסכים והם יכולים לא להסכים. הם אינם חייבים לך פיצוייים. אם את מחזיקה מכתב פיטורים את יכולה להגיש נגדם תביעה. מצבם לא טוב, הם כנראה לא התייעצו לפני שנתנו לך מכתב פיטורים פיקטיבי.

                • עזרה..
                  נורית | 18/02/2009 16:16

                  הם אכן באו לקראתי וקיבלתי מכתב פיטורים כהילכתו. עקב ההתעקשות שלי לקבל פיצויים ע"פי החוק ז"א בסיס+עמלה, אז הם התחילו להגיד שהם ייקחו ממני את המכתב פיטורים. 1- האם הם יכולים לבטל מכתב פיטורים ? 2 - איזו תביעה אפשר להגיש נגדם במידה והם לא נותנים לי את הפיצויים \כמו שצריך לפי החוק?

                  • בפעם השלישית
                    עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 16:33

                    החוק לא חל על המקרה הזה כי לא פוטרת. הם יכולים להעמיד את הדברים על מכונם הנכון, לגולל את הסיפור האמיתי ולהוכיח שמכתב הפיטורים היה פיקטיבי. את יכולה להגיש תביעה בהסתמך על מכתב הפיטורים. את מסתכנת בכך שהסיפור כולו יובא לפני בית הדין, וקשה לחזות מה הוא יקבע.

                    • תודה רבה  לת
                      נורית | 18/02/2009 17:00