תביעה בבית הדין לעבודה

  • תביעה בבית דין
    איילת | 17/02/2009 18:11

    לאחר שפוטרתי ממקום עבודה ללא התרעה מוקדמת או קבלת פיצויים (לאחר יותר משנת עבודה אחת), החלטתי להגיש תביעה בבית דין לעבודה נגד החברה.ראוי לציין כי אפילו מכתב פיטורין לא קיבלתי, אלא רק טלפונית. עו"ד של החברה קיבל את כתב התביעה וניסה לשכנע אותי לוותר עליה ולסכם את הדברים בינינו תמורת סכום זעום. הבהרתי לו כי אינני מעונינת בכך, וכי אלחם על הצדק בבית המשפט. אני משוכנעת כי כל עברה על החוק חייבת להסתיים בהכרעה לטובת הצדק בבית דין. עכשיו העו"ד של החברה איים עלי כי יגיש נגדי תביעה נגד על עבודתי המרושלת בחברה וכביכול יטען כי גרמתי נזקים לחברה, למרות שזה לא נכון. הוא איים עלי כי בסופו של דבר במקום לקבל פיצויים מהעבודה, אני עוד אחוייב לשלם להם סכומים. השאלה שלי האם הם באמת יכולים לעשות דבר כזה? סה"כ מה שאני רוצה זה לקבל את הפיצויים הראויים לי, האם הוא באמת יכול ככה לתבוע אותי על משהו שאפילו לא היה חוזה בינינו? איילת

    • תביעה בבית הדין לעבודה
      עו"ד רענן קריב | 18/02/2009 12:00

      קודם כל תיקון קטן. בתי משפט (ובתי דין לעבודה בתוכם) אינם עושים צדק. הם עושים משפט, ואין בהכרח זהות בין השניים...) הם יכולים להגיש תביעה. הם יצטרכו להוכיח אותה. אם יוכיחו שגרמת נזקים, תחוייבי. האם הם יכולים להוכיח? אל תירתעי. אבל אם אכן תוגש נגדך תביעה שכנגד, ככל הנראה זה יהיה הזמן שבו רצוי שתשקלי לשכור עורך דין שייצג אותך.