דיני עבודה - הגבלת עיסוק

  • הפרת חוזה אישי ברשות ציבורית
    א.ש | 15/02/2009 21:24

    אני עובד מזה 7 חודשים באחת העיריות בארץ בתפקיד פיקוחי . לאחרונה פנתה אליי החברה בהצעה להעסיק אותי ונוצר בי עניין לעשות את הצעד לקראת קבלת המשרה המוצעת. חשוב לציין כי אני חתמתי על הסכם עבודה מיוחד (אישי) , כאשר בסעיף "איסור תחרות" רשום "...כמו כן, מתחייב העובד במשך שנה מתום סיום העסקתו שלא לפנות ללקוחות העירייה או לקבל מלקוחות העירייה או מכל אדם,עירייה או גוף אחר כל תפקיד,הזמנה,הצעה,או עבודה או עסק שהעירייה כבר עסקה בהן באותו הזמן או התעתדה לעסוק בהן" שאלותיי הן: 1.מה המשמעות של הפרת סעיף זה? 2.האם סעיף זה קביל בבית משפט? 3.מה ניתן לעשות על מנת לאפשר את המעברה בצורה הכי קלה? א.ש הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • דיני עבודה - הגבלת עיסוק
      עו"ד רענן קריב | 16/02/2009 17:08

      1. המשמעות יכולה להיות צו מניעה שיאסור עליך לעבודאצל המתחרה ואולי גם חיוב בפיצויים על נזק אם נגרם. 2. כן, משך הזמן סביר, אבל יש לבדוק את מכלול הנסיבות, למשל אם יש תעסוקה אחרת, והאם קיבלת תמורה מיוחדת עבור התחייבותך להימנע מלהתחרות. 3. להתייעץ עם עורך דין.

      • הפרת חוזה אישי ברשות ציבורית
        א.ש | 16/02/2009 20:36

        לעו"ד רענן קריב המון תודה על ההתיחסות . חשוב לי לציין כי החברה איננה מתחרה או לקוחה של העיריה אלא להפך העיריה היא הלקוח של החברה,החברה משמשת כקבלנית באחד הפרוייקטים שלה,ולכך אין התיחסות ואין ציון בחוזה. מה המשמעות הטרמינולוגית של העניין החברה הקבלנית?

        • אלה כבר רזולוציות עדינות שצריכות להידון בינך לבין עורך הדין שאיתו תתייעצי  לת
          עו"ד רענן קריב | 17/02/2009 09:27