דיני עבודה - שעות עבודה

  • האם המעסיק יכול להגדיר את השעות שבהם עובדים?
    רון | 11/02/2009 17:24

    שלום רב, אני נוהג להגיע לעבודה מוקדם מאוד בבוקר (6) ולעבוד עד השעה 16. עד היום המעביד שילם לי עבור השעות כולל שעות נוספות. לאחרונה החליט המעביד להגידר חלון זמנים לשעות העבודה משעה 9 ועד 19. האם הדבר מותר לו? האם ישנה חובה להגדיר חלון שעות עבודה?תודה מראש על העזרה.

    • דיני עבודה - שעות עבודה
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 17:45

      המסיק רשאי להגדיר את שעות העבודה על פי צרכי העבודה. יחד עם זאת, אם הוא משנה את שעות העבודה, עליו לעשות זאת בהסכמה והוא אינו רשאי לעשות זאת חד צדדית, שכן זהו חוזה העבודה שלו עם העובדים.

      • האם ניתן שבמקום העבודה יהיו מספר חלונות של ש"ע
        רון | 11/02/2009 17:57

        תודה, אבל האם הוא יכול להגדיר חלון שעות עבודה שונה בין העובדים ? כלומר שלכל קבוצת עובדים יש חלון שעות עבודה שונה? שיהיו בעצם מספר חלונות שעות עבודה בעסק?

        • שעות עבודה
          עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 18:02

          לא ברור מה פירוש "חלון שעות עבודה,. זהו איננו מונח מוכר בתחום משפט העבודה. יכול להיות מצב שכל עובד עובד בשעות אחרות, לפי צרכי העבודה הנקבעים על ידי המעסיק, ובכפוף להסכמי עבודה, אישיים או קיבוציים.