דיני עבודה - עבודה ומנוחה

  • שעות נ וספות וימיי עבודה
    נטי | 11/02/2009 15:51

    1-רציתי בבקשה לשאול ממתי נכנס החוק שבו אסור לעבוד 7 ימים בשבוע???? (כי יש לי כאלה שבועות במהלך השנתיים האחרונות הבהן עבדתי) 2-והאם חייב לשלם שעות נוספות . אם עבדתי מעל 8 שעות כל שעה נוספת חייבת לשולם כשעה נוספת?? או שיש חישוב נוסף לכך?ולא צריכים לשלם לי כשעה נוספת ואם בסך הכל בחודש הגעתי ל בערך150שעות למרות הימים בהם עבדתי 13 שעות החברה שבה אני עובדת יכולה לטעון שלא מגיע לי שעות נוספות???? יש לי את כל הדוחות שבהם מופיע כמה שעות עבדתי כל יום

    • דיני עבודה - עבודה ומנוחה
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 16:14

      1. בשנת 1951, חוק שעות עבודה ומנוחה. 2. החישוב הוא יומי. יום עבדוה הנמשך מעבר ליום העבודה הרגיל (בשבוע עבדוה ש 5 ימים יום העבודה הוא ש 9 שעות, בשבוע עבודה של 6 ימים,8 שעות ליום עבודה. החישוב יומי ולא חודשי, אסור לקזז שעות נוספות מול שעת חסרות, יש לשלם שעות נוספות (עם התוספת עבור שעות נוספות), ומותר לקזז מיום עבודה חסר, או לחיייב את השעות החסרות על חשבון חופשה.

      • מהו המקור החוקי ל- 9 שעות עבודה ביום?
        רון | 11/02/2009 17:20

        עו"ד קריב שלום, ראיתי כי ציינת שבמקום עבודה שבו עובדים 5 ימים בשבוע, יום עבודה הינו של 9 שעות. ממה שאני יודע עפ"י צו ההרחבה משנת 2000, הוגדר שבוע עבודה של 5 ימים עם מכסת שעות שבועיות של 43. אם כך, מהו המקור לכך שיום עבודה הינו בן 9 שעות? האם היה תיקון נוסף?

        • תוסיף חצי שעה הפסקה ותגיע ל-9 שעות ליום  לת
          עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 18:05

          • ואם אין הפסקה?
            יוסי | 11/02/2009 18:53

            ואם במקום העבודה נהוג באמת כך, אך בפועל לא קיבלתי הפסקה (ולא בגל שלא רציתי) מה אז?

            • הפסקה
              עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 19:09

              אז המעסיק מר את החוק הקובע שביום עבודה הנמשך מעל 6 שעות זכאי העובד להפסקה של 45 דקות לפחות, כשחצי שעה מהם ברציפות.