דיני עבודה - דמי מחלה

  • חישוב דמי מחלה
    בר | 11/02/2009 15:06

    הנני עובדת במשרד פרטי כבר מעל20 שנה.לאחרונה המעביד חוייב לרשום פירוט ימי מחלה בתלוש המשכורת.רואה החשבון החיצוני של החברה חישב את ימי המחלה העומדים לרשותי לפי 90 ימים פחות 40 ימי מחלה שהודעתי עליהם במשך 20 השנה והחליט כי עומדים לרשותי 50 ימי מחלה.שאלתי האם החישוב נכון ,האם לא מתחדשת מכסת ימי המחלה כל 5 שנים ובכך שכל 5 שנים עומדים לרשותי 90 ימים (רואה החשבון מתעקש שלכל עובד יש 90 ימי מחלה לכל שהותו בחברה למשך כל ימי חיו )חישוב של רואה החשבון מוזר כי עובד שבוחר להיות במקום עבודה מעל 20 שנה יש סבירות שככל שיתבגר יעמדו לרשותו פחות ימי מחלה מאחר ורק 90 ימים ניתנים לו וטבעי שעובד יהייה חולה במחלה קלה 2-4 ימים בשנה ,כך שלאחר 20 שנה יוותרו לו רק 10 ימי מחלה.האם רואה החשבון צודק?

    • דיני עבודה - דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 16:11

      איני יודע מנין הסיפור של חידוש מכסת המחלה כל 5 שנים. את אומרת מה נראה לך סביר, אבל החוק ברור וקובע כי עובד זכאי ל-1.5 ימי מחלה לכל חודש עבודה ועד לתקרה של 90 ימים, פחות ימי מחלה שנוצלו. אלה העקרונות על פי החוק.

      • ימי מחלה
        בר | 11/02/2009 16:28

        את החוק אני יודעת,אבל גם בהסתדרות לא מבינים שזה 90 ימים לכל תקופת העבודה של עובד,מאחר והם מסתיימים לאורך תקופה של 20 שנות עבודה וכמובן שיותר והם טוענים שזה עד 90 ימים ובצבירה של 1.5 יום לחודש כאשר עוברים אותם שוב מורידים ל-90 ימים שעומדים לראשות העובד.כמו כן בדקתי מקומות עבודה נוספים וגם שם מסרו לי שזה לו טוטאלי 90 ימים.

        • דמי מחלה
          עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 16:38

          ברור שאם עובד לא ניצל ימי מחלה וצבר את כל 90 הימים, מדי שנה יתווספו לו ימים עד למכסה. מעבר לכך לא ברור לי מה השאלה, מעבר לויכוח גרידא.

          • מצטערת אבל רוצה להבין
            בר | 11/02/2009 17:08

            ע"פ החוק:אחרי 5 שנים צברתי 90 ימי מחלה ניצלתי 80נותרו לי 10 ימים חליתי ואני במחלה 30 ימים מאושרת ע"י רופא.מי משלם לי את 20 הימים?והאם אחרי ניצול כל 90 הימים מתחילים לצבור שוב 1.5 לחודש?

            • דמי מחלה
              עו"ד רענן קריב | 11/02/2009 17:40

              כל חודש נוספים 1.5 ימי מחלה ליתרת ימי המחלה שעומדים לזכותך.

              • תודה
                בר | 11/02/2009 19:49

                זה בדיוק מה שאני אומרת אבל רואה החשבון טוען שמפסיקים לצבור יום וחצי אחרי שמגיעים ל-90 ימים ורק מקזזים ימי מחלה ואפילו שירדתי ממכסת 90 הימים הוא לא רוצה להשלים יום וחצי לחודש כי לדעתו 90 ימים זה המקסימום שאני יקבל בכל ימי העבודה שלי ומפה אני יכולה רק לקזז ולא לקבל בכל חודש .אני מבינה שעד גג של 90 אבל גם את זה הוא לא מוכן להשלים כי הגעתי ל-90 פעם אחת ולא מוכן לתת לי יום וחצי

                • הוא טועה ומוביל את מעסיק שלך להפרת חוק. אם ניצלת ימי מחלה מתוך 90 הימים, עם הזמן את ממשיכה לצבור ימי  לת
                  עו"ד רענן קריב | 12/02/2009 10:11

                  • מחלה-דיברתי עם המעסיק שלי
                    בר | 15/02/2009 15:53

                    נכנסתי לשיחה עם המעביד שלי בעקבות התשובה שלך,ותגובתו היתה כי הוא משרד פרטי ועד שאני לא אציג לו פסיקה משפטית בנדון הוא מאמץ פרוש של רו"הח שלו קרי צבירה עד 90 ימי מחלה חד פעמי והפחתה של ימי מחלה בפועל בלי צבירה חודשית מחדש עד לסוף ימי העבודה.האם קיימת פסיקה של שופט?אחרת הוא טוען שזו פרשנות והוא יודע שיש 2 פרשנויות לחישוב ימי המחלה.אשמח עם תעזור לי.

                    • הוא טועה וחושף את עצמו לתביעה משפטית. שיתייעץ עם עורך דין, על חשבונו, ושלא ישלח אותך לקבל ייעוץ.  לת
                      עו"ד רענן קריב | 15/02/2009 18:56

                      • ,תשובה
                        בר | 15/02/2009 19:05

                        אין לו שום ענין לבדוק כי הוא מעסיק 20 עובדים ובמידה והוא יגלה שטעה הוא יצטרך לתקן לכולם את החישוב.הוא כעס עלי שהעלתי את הנושא והוא חושב שכל עובד יכול לקחת 90 ימי מחלה ולהמשיך לצבור וכל 5 שנים לצאת על חשבונו לחןפשת מחלה ארוכה -ממש צרח עלי שיש גבול למה שמעביד חייב לשאת .הוא שולח אותי לבדוק פסקי דין או שאאלץ לקחת עורך דין על חשבוני (מה שלא כדאי לי כי כסף מדמי מחלה אני לא אקבל)ההסתדרות לא מקובלת עליו וגם אני לא רשומה בהסתדרות.איך אפשר לעזור לי?

                        • דמי מחלה
                          עו"ד רענן קריב | 15/02/2009 19:25

                          קודם כל, את יכולה להיות חברה בהסתדרות. הדרך להניע את המעסיק היא להגיש נגדו תביעה. בית הדין ייאלץ אותו לתקן את דרכיו. פורום אינו מקום לקבל עזרה. הוא מקום להצגת שאלות ולקבלת תשובות. אם את מבקשת לנקוט פעולה, רצוי מאד שתיעזרי בעורך דין. את יכולה לפנות לשי"ל, לקו לעובד, להסתדרות או לעורך דין פרטי. אין דרך חוקית להכריח מעסיק (או כל אדם) לעשות דבר מה שהוא אינו מעונין לעשות, בלי צו שיפוטי.