הרעת תנאים

  • הרעת תנאי העסקה.מבקש עזרא.
    yevgeny | 08/02/2009 10:31

    1.שלום.אני עובד כשכיר בחברה 9 שנים במשרה מלאה.בשלוש שנים האחרונות המעביד נתן לי רכב מהעבודה שנימצא אצלי תמיד גם כשאני בחופש או חולה בבית.כמובן הרכב משמש גם את החברה בשעות העבודה.הרכב ניתן במסגרת שיפור תנאי העסקה.להזכיר רק שין לי שום חוזה העסקה כתוב,אבל אין לי שום בעיה להוכיח שהמצב כמו שהוא.(התפקיד שלי לא מצריך רכב). הרכב לא מגולם בתלוש משכורת(לא מצויין סעיף של רכב).היום קיבלתי הודעה מהמעסיק שלצורך היתייעלות של החברה,בעל העסק הולך להוריד לי את הרכב בחודשים הקרובים.השאלה שלי היא:האם כשמורידים לי רכב בסיטואציה נוכחית,זה נחשב להרעה בתנאי העסקה?ואם כן האם אני יכול לבקש להיתפטר ולקבל את הפיצויים המגיעים לפי החוק עבור תשע שנות עבודה? 2.דבר נוסף:דמי הבראה שלי לא מופיעים בתלוש ולא משולמים בשום צורה.על השאלה שלי לגבי ההבראה המעביד אומר שזה מגולם במשכורת.האם זה חוקי?ופרט קטן ושולי.אין לי שום ביטוח מנהלים במקום העבודה הנוכחחי. מה העמדה שלי במקרה כזה? אני מבקש,אם אפשר לענות לי לגבי הנושא. בתודה מראש.

    • הרעת תנאים
      עו"ד אריק שלו | 08/02/2009 22:47

      דרישת הרכב היא הרעת תנאים. דמי הבראה יכולים להיות מגולמים באם ההסכם אומר כך. ביטוח פנסיוני יש לשלם לפי הצו החדש אלא אם יש צו הרחבה הדן בעניין ונותן תנאים טובים יותר. לפני התפטרות בדין פיטורים בכל מקרה צריך לתת התראה מוקדמת.

      • שאלה
        yevgeny | 09/02/2009 10:04

        קודם כל,תודה על התשובה.לפי מה שאני מבין מתשובתך שזה שהמעביד דורש לקחת ממני את הרכב זה ניקרא הרעת תנאי העסקה,למרות כל העובדות שציינתי בפניה קודמת?(שהרכב לא מופיע בתלוש משכרות וכו' וכו').אשמח לקבל תגובה. בתודה מראש.

      • אני יכול לבקש להיתפטר?
        yevgeny | 09/02/2009 10:06

        אני יכול אם כך לבקש להיתפטר ולקבל את מלוא הפיצויים עבור 9 שנות עבודה?כמובן בהתרעה מראש של נניח חודש ימים.והמעסיק יהיה חייב לשלם לי פיצויים עקב היתפטרותי?

        • לא
          שיר ורד | 10/02/2009 01:57

          עליך להודיע למעסיק בכתב שאם הרכב ילקח ממך תראה בכך הרעת תנאים ותתפטר בשל כך. רק לאחר מכן אם הרכב ילקח תוכל להתפטר בהודעה של חודש מראש. במידה ולא מורידים משכרך שווי שימוש למס, אזי במידה ותתבע את המעסיק תצטרך לספק הוכחות שאכן קיבלת רכב צמוד. בנוסף, יתכן שבעקבות תביעה כזו ידרשו ממך שלטונות המס לשלם את המס בגין שווי הרכב בשבע השנים האחרונות. אם מורידים שוי שימוש, אזי זה מהווה כבר הוכחה לךכאורה על כך שאתה מקבל רכב צמוד.

          • שאלה?
            yevgeny | 11/02/2009 10:02

            תודה על התשובה קודם כל.למה 7 שנים?הרכב נימצא איתי רק בשלוש שנים האחרונות.השאלה השניה הייא:כמה זה מס שווי רכב בחודש.איך זה מחושב?