דיני עבודה - שעון נוכחות

  • החתמת שעון נוכחות
    גבריאל | 04/02/2009 09:35

    על פי החוק החדש כל עובד חייב לחתום שעון נוכחות או לדווח על שעות נוכחות. כיצד יש להתייחס בעניין זה לסוכן מכירות, האם הוא חייב בדווח? אם כן, כיצד יעשה הדווח?

    • דיני עבודה - שעון נוכחות
      עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 09:57

      סוכן מכירות שאינו ישב במשרד מוגדר בדרך כלל כעובד שלא ניתן לפקח על שעות עבודתו, ומשום כך חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליו, וממילא אין צורך בשעון נוכחות לחישוב שעות עבודתו, כי הוא אינו זכאי לשעות נוספות.

      • תודה, אבל....
        גבריאל | 04/02/2009 10:12

        תודה, אבל האם גם לפי החוק החדש בעניין תלושי המשכורת אין חובה לקבוע בתלוש מה שכרו לכל שעת עבודה? אם יש חובה, כיצד יקבע שכרו לכל שעת עבודדה?

        • דיני עבודה - שכר שעה
          עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 10:21

          ערך השעה הוא ערך קבוע ואינו משתנה על פי כמות שעות העבודה בכל חודש. הוא משתנה עם העלאת שכר. אין קשר בין התיקון לחוק לשאלה שהעלית, על שכרם של סוכני מכירות.

          • אולי לא הובנתי
            גבריאל | 04/02/2009 10:34

            אולי לא הובנתי. למשל, סוכן מכירות העובד על משכורת מינימום ומקבל בנוסף אחוזים ממכירותיו. אם בחודש מסויים הוא עבד למשל 400 ש"ע אך לא מגיע לו אחוזים מאחר ולא עמד במסגרת המכירות הנדרשות, הרי שהוא יקבל משכורת מינימום על 400 ש"ע, כלומר מחיר ש"ע שלו באותו חודש יהיה נמוך משכר מינימום. האם אין בכך עברה על החוק?

            • לא
              עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 10:49

              משרה רגילה לצורך שכר מינימום היא 186 שעות. לכן בסכוני מכירות מתוגמלים על מכירות, בסכומים העולים בהרבה על שכר המינימום. עמלות מכירה הם חלק מהשכר, ואם הסוכן לא ימכור- יקבל שכר מינימום. כמות שעות העבודה לא שוקלת במקרה זה כילא ניתן לנטר אותה.