דיני עבודה - התפטרות

  • שאלה לגבי דמי הבראה ופיצויים לעובדת משביר שעוזבת
    עובדת משביר | 03/02/2009 23:01

    שלום אני עובדת במשביר לצרכן כשנה וחצי ואני עוד חודש מתפטרת בגלל שהשכר נמוך ומצאתי מקום עם שכר גבוה יותר השאלה שלי היא 1 האם מגיע לי פיצויים אם אני זאת שעוזבת? 2 האם מגיעים לי דמי הבראה? ואם כן כמה? 3 האם יש לי עוד דברים שמגעים לי ואני לא יודעת? כמו כן חשוב לציין שאני הולכת לעבוד כדיילת חוץ בניו פראם שהניו פראם והמשביר הם של אותם בעלים האם זה משפיע במשהוא? (אולי על הוותק?) תודה רבה

    • דיני עבודה - התפטרות
      עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 09:33

      1. לא. 2. כן, החלק היחסי עבור חצי שנה, בהנחה שעבור השנה הראשונה שולם לך. 3. כן, פדיון חופשה. ועלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש. אין משמעות לבעלות.

      • ואם גם על השנה הראשונה לא קיבלתי דמי הבראה?
        עובדת משביר | 04/02/2009 10:55

        אני לא קיבלתי בכלל דמי הבראה על כל השנה וחצי שעבדתי שם.. האם צריכים לשלם לי על כל השנה וחצי? ומה זה ה"פדיון חופשה" שציינת אשמח לתשובה יותר מפורטת תודה רבה

        • דיני עבודה - התפטרות
          עו"ד רענן קריב | 04/02/2009 11:03

          אם לא שולמו לך דמי הבראה עבור השנה הראשונה את זכאית לתשלום גם עבורה. פדיון חופשההוא תשלום המשולם בסיום העבודה עבור ימי חופשה שלא נוצלו בתקופת העבודה. בשבוע עבודה של 5 ימים את זכאית ל-10 ימי חופשה בשנה, ולכן אחרי שנה וחצי נצברו לך 15 יום. מה שלא ניצלת מתוכם על המעסיק לפדות בכסף.

          • תודה רבה עזרת לי מאוד
            עובדת משביר | 04/02/2009 13:19

            תודה רבה!!!