דיני עבודה - הפחתת שכר

  • חלת או פיטורים או קיצוץ שכר משמעותי
    דליה | 03/02/2009 12:30

    נקראתי לשיחה ע"י המעביד שלי (חברה פרטית) ונשאלתי האם אני מסכימה לצאת לחל"ת (לכמה חודשים - לא מוכן להגיד לכמה) עקה המצב הכלכלי. כשאמרתי שאני לא רוצה אני מעדיפה להישאר בעבודה ושאני חייבת לעבוד, הוא אמר לי שאם זו החלטתי - ההנהלה תחליט אם להשאיר אותי עם קיצוץ משמעותי בשכר או לפטר אותי. ושאני אחשוב על זה. מה צריכים להיות השיקולים שלי ? מה משמעות חל"ת ? מבחינה כלכלית מה עדיף לי לעשות ? מה השיקולים גם לגבי פיצויים ודמי אבטלה ? תודה.

    • דיני עבודה - הפחתת שכר
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 16:39

      בחל"ת את נשארת בעבודה, אבל לא צוברת וותק חדש. יחד עם זאת, עם סיום החל"ת תחזרי עם כל הוותק שהיה לך לא כולל תקופת החל"ת. אם את חייבת לעבוד הסכימי להפחתת שכר. אם ת.פוטרי תהיי זכאית לפיצויים. לגבי דמי אבטלה פני לפורום ביטוח לאומי