דיני עבודה - עובדת בהריון

  • שאלה
    ליאט | 03/02/2009 10:20

    שלום, יש לנועובדת חדשה שהגיעה לעבודה לפני כחודשיים.מהחודש הראשון שהיא הגיעה היה נדמה לי שהיא בהריון ואכן השבוע התגלה שהיא בהריון ולא על ידיה אני פשוט שאלתי אותה כי כבר היה מאוד בולט..... מה הדין לגביה?...

    • דיני עבודה - עובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 10:31

      אם קיבלתם אותה לעבודה כי חשבתם שהיא מתאימה, אם היא מבצעת את עבודתה לשביעות רצונכם, אין דין בעניינה. אסור לכם לפטר אותה עקב ההריון ואסור לכם לקחת את ההריון כשיקול לא לקבלתה לעבודה ולא להמשך עבודתה.

      • הבהרה לשאלה
        ליאט | 03/02/2009 15:15

        מה שקורה שהיא נכנסה לראיון עבודה היא לא אמרה שהיא בהריון והיא היתה בהריון לפי חישוב פשוט שלנו...היא פשוט שיקרה. אני בטוחה שלו היו יודעים שהיא בהריון לא היו מקבלים אותה מן הסתם.. בכל מקרה לא מרוצים ממנה האם אפשר לפטרה ?

        • דיני עבודה - עובדת בהריון
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 16:27

          עובדת אינה חייבת להודיע בראיון עבודה שהיא בהריון, למעסיק אסור לשאול אם היא בהריון או אם היא מתכוונת להיכנס להריון, ואסור להתייחס להריון כשיקול לקבלתה או אי קבלתה לעבודה. עובדת שעבדה 6 חודשים ומעלה - יש לקבל היתר מהממונה על עבודת נשים לפיטוריה, ואותה צריך לשכנע שהפיטורים אינם עקב ההריון. אבל גם עובדת בותק נמוך יותר אסור לפטר עקב ההריון, זו הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה, והיא עשויה לתבוע. אפשר לפנות לממונה לקבלת היתר כבר עכשיו ולשכנע שהפיטורים אינם עקב ההריון. אגב, זה די קשה.