דיני עבודה - פיטורים

  • סוגיות מכתב פיטורין ופיצויים
    שי | 03/02/2009 02:11

    שלום רב. סטודנט, עבדתי בחברת סטארט אפ בהייטק מנובמבר כשנתיים וחצי, כעובד שעות, באופן רציף לכ 5-7 שעות ביום.   במאי 2008, נאמר לי שעל רקע של שינויים במשרד,  לתקופה הקרבה שוב פעם לא יהיה לי מה לעשות (כפי שקרה פעמיים בין פרוייקטים קודם לכן לתקופות קצרות) ולמעשה להמתין לחזרה לעבודה שוטפת - בעוד שלא קיבלתי שכר, לא פוטרתי בפועל, וכן לא התפטרתי. החודש הפך לחודשיים וכן הלאה (התקופה היה טירוף מוחלט ללא קשר כך שזה נפל טוב מבחינתי היות וקרוב לוודאי שהייתי נאלץ להתפטר ), כשלאורך התקופה יצרו עבורי הציפייה כי מועד חזרתי לעבודה ממש קרוב. כך נמשך עד ספטמבר, כשנודע לי שהחברה למעשה נסגרת עקב בעיות כלכליות, וכי שאר העובדים שכן היו עד אז כבר קיבלו מכתבי פיטורין. תוך כדי בירור מול הבוס במהלך חודש אוקטובר, נאמר לי שיועבר לי מכתב פיטורין הולם וכן כי יופרשו לי הפיצויים הרלוונטיים. נכון למועד זה, למרות שיחות מרובות גם עם הבוס וגם עם האחראי לסוגיית הפיטורין ופיצויים שמטפל בזה מטעם החברה - לא קיבלתי לא מכתב פיטורין ולא שום שקל מכספי הפיצויים, כאשר בפועל לא עבדתי מאז חודש מאי.   פנייתי הינה בכדי לשאול בדבר מה אומר החוק במדינת ישראל על דברים שכעלה, ומה ביכולתי לעשות בעניין זה?   אודה מאוד לכל סיוע אשר אוכל לקבל בנקודה זו.   תודה רבה מאוד מראש

    • דיני עבודה - פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 09:55

      למעשה פוטרת באוקטובר, ללא מכתב פיטורים. אתה זכאילכל זכויויך כמפוטר, ואם לא תקבלן יש לך עילת תביעה נגד החברה. אם החברה לא פעילה תוכל לתבוע גם את הבעלים.

      • היום קיבלתי תגובה מהם באימייל...
        שי | 03/02/2009 11:53

        ...  מזה שמטפל בעניין מטעם החברה, ושהכיל מכתב פיטורין (לא בכתב, אלא אלקטרונית), בו הם מציינים משהו פיקטיבי לפיו ועדה כלשהי שדנה בהמשך העסקתי החליטה על הפסקת העסקתי, ומציינים את מועד הפיטורין כאילו נכנס לתוקפו בסוף חודש אפריל, ולא אוקטובר!! במילים אחרות, מפטרים אותי רטרואקטיבית לכל התקופה בה הם לא עשו זאת... האם זה מונע ממני אפשרות לבקש דמי אבטלה (אמרו לי משהו על 12 מתוך 18 חודשים אחרונים), ומה אני יכול לעשות עכשיו???תודה רבה מאוד מראש שוב פעם...

        • דיני עבודה - פיטורים
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2009 16:16

          לגבי דמי אבטלה הפנה את השאלה לפורום ביטוח לאומי. אתה יכול להגיש תביעה ולתבוע את המגיע לך על פי הקוים שכתבתי לך כבר.