תשובה

  • תשלום פיצויי פיטורין.
    לילך | 30/01/2009 00:18

    בעלי פוטר מחברה בה עבד כ- 12 שנים. יחסי עובד-מעביד הסתיימו בתאריך 28/12/08. עדין לא קיבלנו פיצויי פיטורין. בעלי הוזמן לקבל את הפיצויים ביום א' 1/2/09. נאמר לו שיקבל את הפיצויים בחלוקה של חמישה צ'קים, כשהמועד הראשון לפירעון הינו 28/2/09. האם אין מדובר כאן בהלנת פיצויים? מהו המועד לתשלום פיצויים המקובל בחוק מיום שבו הסתיימו יחסי עובד-מעביד? האם מותר וחוקי לחלק את סכום הפיצויים לתשלומים? ואם כן , האם יש לפצות את בעלי על כך? אם מדובר בהלנת פיצויים, מה עלינו לעשות? האם בזמן שהוא יפגש איתם כדי לקבל את הצ'קים עליו להסכים לחתום על מסמך שידרשו ממנו? מצפה לתשובתכם המהירה.

    • תשובה
      שיר ורד | 30/01/2009 12:30

      יש לשלם פצויי פיטורים בסיום יחסי עובד מעביד. איחור עד 15 יום לא נחשב להלנה איחור בין 15 ל 30 נחשב להלנה המזכה בהצמדה אחור מעל 30 יום מאפשר לתבוע גם פצויי הלנה. מומלץ שיקח את הצקים , יחתום על קבלתם אך לא על העדר תביעות, מיד לאחר פרעון ההמחאה האחרונה מומלץ להגיש תביעה לפצויי הלנת פצויי פיטורים, כאשר לכל סכום תפורט תקופת ההלנה של הסכום. יש לצלם את ההמחאות בטרם הפקדתם וכן את תלוש המשכורת שבו חושבו הפצויים.